in

Italia a scos vaccinul anti-COVID, teste începând cu 24 august: ”Suntem pregătiți pentru experimentarea pe om”

”Primele doze de vaccin” fabricate în Italia ”au ajuns la Institutul Spallanzani, iar începând cu data de 24 august suntem pregătiți pentru experimentarea pe om”, a anunțat consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio, Alessio D’Amato. ”Institutul Spallanzani completează operaţiunile de căutare a voluntarilor pentru experimentare”, a adaugat consilierul, citat de ANSA și cele mai importante cotidiane din Italia.

Vaccinul, informează Regiunea Lazio, a trecut deja testele preclinice efectuate atât in vitro cât și pe viu pe modelele animale, ”care au evidențiat un răspuns imun puternic indus de vaccin și un profil bun de siguranță”.

Conform ştirilor din ultimele zile, comisia națională de etică de la Institutul Spallanzani din Roma a autorizat experimentele, astfel încât acum se poate începe faza I a experimentării pe om a vaccinului italian, la care au colaborat INMI și Consiliul Național de Cercetare și care a fost finanţat de Ministerul Cercetării Științifice și de Regiunea Lazio, fiind susţinut de Ministerul Sănătății.

Institutul Spallanzani din Roma a transmis că se caută ”voluntari sănătoși, de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani și între 65 și 85 de ani, înscriși la Serviciul Național de Sănătate, care nu au participat la alte studii clinice în ultimele 12 luni și care nu au contractat Covid-19”.

Primele doze pentru utilizare experimentală au ajuns deja. ”Dacă îndepliniți aceste cerințe și doriți să contribuiți la lupta împotriva coronavirusului, sunați la 06/55170203 între 09:00 și 17:00 sau scrieți un e-mail la [email protected]”, au mai anunțat reprezentanții institiutului.

Prin urmare, experimentele cu ”Grad-Cov2”, vaccinul împotriva Covid-19, va începe în următoarele zile. Vor fi 90 de voluntari care vor fi supuși testării în faza 1, efectuate la Institutul Spallanzani, la policlinica GB Rossi din Verona și spitalele din Piacenza și Cremona. 

În faza I se va evalua tolerabilitatea vaccinului la diferitele doze de administrare, precum și frecvența și severitatea oricăror reacții adverse. Studiul va dezvălui în special capacitatea vaccinului de a induce răspunsuri imune la voluntari împotriva SarS-CoV-2

Cei 90 de voluntari vor fi împărțiți în două grupe de vârstă: 45 între 18 și 55 de ani, același număr peste 65 de ani. Fiecare grup va fi împărțit în trei subgrupuri de 15 persoane, fiecăruia li se va administra o doză diferită de preparare a vaccinului. Fiecare dintre cei 90 de voluntari va fi injectat cu o doză de vaccin, iar ulterior, fiecare pacient va fi supus a șapte verificări, primele două zile după vaccinare, ultima după 24 de săptămâni. 

Dacă rezultatele acestei faze sunt pozitive, faza 2 ar putea începe încă din toamnă la un număr mai mare de voluntari, atât în ​​Italia, cât și în alte țări cu circulație ridicată a virusului; la sfârșitul ciclului de testare, dacă se obține dovada definitivă a eficacității vaccinului pe scară largă, comercializarea acestuia poate fi autorizată de Agenția Italiană a Medicamentului (Aifa).

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Presupusul ucigaș al româncei retractează: «N-am ucis-o eu pe Ruxandra. Eram drogat când am recunoscut crima»

Doi români din Italia au primit diplome de merit din partea Ambasadei României de la Roma. ”Apreciem sensul etic profund al acestor oameni”