in

Drama unei foste badante din Iași, care locuia sub un pod în Italia: Iulia Stoica, descoperită moartă în râul Sangone

În dimineața zilei de vineri, trupul neînsuflețit al unei femei, Iulia Stoica, în vârstă de 55 de ani, originară din Iași, a fost descoperit în râul Sangone, în zona podului de pe corso Roma din Nichellino (Provincia Torino). Trupul său era în apă de cel puțin două zile, iar ancheta autorităților, coordonată de procurorul public din Torino, va încerca să dezvăluie misterul din spatele morții sale. Deși un prim examen extern nu a evidențiat semne de violență, autopsia ulterioară va aduce mai multă claritate.
Nu răspundea la telefon, jurnalistă de la „Il Sole 24 Ore” a fost găsită moartă

Iulia Stoica, moartă la Nichellino

Iulia, venită în Torino acum zece ani, locuia sub podul Unità d’Italia din Nichelino, împreună cu partenerul ei, Iovin, în vârstă de 45 de ani. Locuința sub pod a devenit refugiul lor, situat la aproximativ 900 de metri de locul unde trupul femeii a fost descoperit, scrie La Repubblica.

S-a aflat că Iovin a fost cel care a raportat dispariția femeii la carabinieri. „A dispărut acum zece zile”, spune el. „Știam că a mers să cumpere mâncare și nu am mai văzut-o. Lângă râu, am găsit pungile cu cumpărături și o sticlă de vin goală.”
Oroare la Savona, o bătrână moare în casă, fiica ei o legase de pat ca să nu fugă. „Mama e moartă, e vina mea”

Lucrase ca badantă

Iulia lucrase ca îngrijitoare pentru o femeie în vârstă înainte să rămână fără adăpost, iar Iovin avea un loc de muncă la vechiul târg din Mirafiori Sud, unde cei doi s-au întâlnit.

Femeia lasă în urmă o fiică în Londra. Povestea Iuliei era cunoscută de unitățile de stradă ale departamentului de politici sociale din Torino. Locuia sub acel pod alături de Iovin de ceva timp.

„Trăim aici ca șobolanii”, a spus Iovin pentru Torino Cronaca în timpul lockdownului din martie 2021, din cauza pandemiei.

La doi ani distanță, femeia a fost găsită moartă în râu, iar circumstanțele tragice nu sunt încă clare. Nu este exclus nici suicidul, dar Iovin insistă: „A fost omorâtă, nu și-a luat viața.”

Descoperirea a fost făcută de un trecător vineri dimineață, care a alertat imediat autoritățile. La fața locului au sosit agenții poliției locale și scafandrii de la pompieri, care au recuperat trupul. Carabinierii desfășoară o anchetă pentru a reconstrui modul în care Iulia a ajuns în apele reci ale râului Sangone.

Autopsia va dezvălui dacă a fost vorba de un gest voluntar sau dacă cineva a atacat-o înainte de a o arunca în apa rece a râului, de unde a fost scosă moartă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
bricheta aprinsa

Șoc la o biserică din Italia: un român a intrat cu o butelie și o brichetă aprinsă, ameninând cu explozia

Bonus pentru lucrătorii part-time:

Italia, bonus de 550 de euro pentru lucrătorii part-time: se poate obține și pe anul trecut