in

După 13 ani de muncă în străinătate, au găsit afacerea pentru ei: “Ne-am cam săturat de Italia, ne apucăm de turism în țară”

Familia Ion şi Viorica Buhăescu locuiește la Civitanova, în regiunea Marche de mai bine de 8 ani. În Italia au venit în urmă cu 13 ani, primii ani au lucrat în mai multe zone din jurul Romei. S-au întors din concediu la începutul lunii august, hotărâţi să îşi închidă “conturile” cu Italia. Sunt originari din judeţul Suceava, ţinut renumit pentru frumuseţile naturale şi pentru succesul pe care turismul în ultimii ani l-a avut.

Au hotărât să-şi construiască împreună cu părinţii, un agroturism într-o localitate de munte din județul Suceava.

“Ne-am cam săturat de Italia. E greu să depăşeşti statutul de angajat şi să faci ceea ce-ţi doreşti. Trebuie să fii bucuros că ai un loc de muncă în fabrică sau că găseşti un loc de “badante”.

Am venit din concediu şi am rămas impresionat de amploarea pe care o ia turismul rural în zona noastră. S-au construit păstrăvării, cabane, s-au pavat drumurile, există acces la cote înalte şi la monumente ale naturii apreciate de turişti, chiar şi cei străini. Avem nişte bani, un loc de casă în zonă turistică foarte bună şi cu ajutorul părinţilor vom construi o pensiune.

S-a deschis o pârtie de schi modernă la mică distanță de unde stăm noi și cred că asta va permite să avem turiști și pe perioada iernii. Vara este oricum plin de oameni în vacanță. dacă adunăm și sărbătorile, pentru care trebuie să închiriezi o cabană cu mult timp înainte, cred că nu vom da greș”, ne-a declarat Ion.

Cel mai important e că ne întoarcem acasă. Vom mai sta un an, doi, până e gata construcţia după care ne vom întoarce să facem turism. Aici, la început, am lucrat la un agroturism şi am învăţat multe lucruri noi, pe care le vom aplica la afacerea noastră. Ceea ce ne-ar salva şi mai mult ar fi programe pentru românii care investesc în ţară şi deschid afaceri.”, a mai spus el.

Andi Rădiu

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ