in

O elevă română de 14 ani este cea mai tânără arbitră din Lazio, tatăl ei este tot arbitru în Italia

O elevă română de 14 ani este cea mai tânără arbitră din Lazio, tatăl ei este tot arbitru. Părinții ei sunt de 20 de ani plecați din țară iar ea s-a născut în Italia.

Cristiana Marcela Copce, originară din Comlăușa – Batarci,  județul Satu Mare este cea mai tânără arbitră din regiunea Lazio. Ea este în vârstă de 14 ani, născută în februarie 2008.

Anul trecut a făcut un curs intensiv de arbitri de fotbal, pe care l-a trecut cu un punctaj foarte mare: 8,40 din 8,70 cât era maxim, scrie Corriere în ediția print din 22 iunie.

O frumoasă româncă intră în istoria sportului italian. Laura Sascău este campioana Italiei la Bowling

Elevă română de 14 ani, cea mai tânără arbitră din Lazio

A arbitrat câteva partide în campionatul italian la juniori la băieți, având prestații foarte bune. Un caz mai puțin întâlnit a fost faptul ca tânăra arbitra, a făcut ca și tatăl ei Gheorghe Copce de 37 ani, sa facă cursul de arbitri, pe care l-a promovat cu bine, și care de asemenea a  arbitrat deja în ligile inferioare din Lazio.

Cea mai mare susținere o au de la surioara Maria Chiara și de la mama Maria Iuliana Călugăru originară din Făgăraș.

Teza despre fotbal

În urmă cu câteva zile a susținut examenul de clasa a VIII-a unde a făcut o teza despre fotbal, pasiunea vieții ei, și diferitele materii.

La limba engleză a povestit despre istoria fotbalului din Florența – Toscana, la franceză despre cel de-al doilea război mondial și a mai povestit de asemenea despre o partidă de fotbal din 24 decembrie 1914 când soldații englezi și germani a jucat, deși cele două națiuni se aflau în război.

A mai vorbit despre imnul naționalei italiei, cel al A. S. Roma si Liverpool, la geografie a vorbit de campionatul de fotbal care va fi  în  Qatar, iar la italiană despre poetul Umberto Saba și cele cinci poezii scrise despre sportul rege.

La examen au asistat și arbitrul Silvano Olmi cât și președintele Asociației Italiene Arbitri (AIA) din provincia Viterbo Luigi Gasbarri, care a avut doar vorbe de laudă despre tânăra lui „Colegă Arbitru”.

Felicitări din toată inima și mult succes în această frumoasa aventura Cristiana!

un articol de Adriana Weissenbacher

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.8]

Frosinone, o româncă s-a întors în casa unde a lucrat și a atacat-o pe noua îngrijitoare

Doi români se afirmă în politica siciliană: „O activitate vastă și multă experiență”