in

O frumoasă româncă intră în istoria sportului italian. Laura Sascău este campioana Italiei la Bowling

Laura Sascău, o frumoasă româncă din Arad, este noua campioană a Italiei la bowling F3.

Concurentă a echipei XTeam Alessandria, a devenit duminică 25 octombrie campioana italiană de F3 la Bologna, la finalul unui test final în care a intrat pe ultimul loc disponibil, poziție care nu a împiedicat-o să-și lovească rivalii și să câștige trofeul, scrie La Stampa.

„Joc de un deceniu, dar până anul trecut eram convinsă că nu pot participa la finala italiană. Sunt de origine română și naționalitatea mea, datorită unor informații incorecte, m-a făcut să cred că nu piteam participa la finala italiană.

Apoi, anul trecut, am cerut îndrumări în Federație după ce am vorbit cu un arbitru și am avut confirmarea eligibilității mele pentru campionatul național”, explică Laura Sascău.

El are 43 de ani, originară din Arad, stabilită la Bozzole, unde are o mică companie de curățenie.

Titlul de la Bologna nu l-a obținut întâmplător: «Succesul se datorează sfaturilor și pregătirii soțului meu Maurizio Farina care m-a urmărit mereu și îmi oferă sfaturile potrivite pentru a fi competitivă. Nu mai jucasem niciodată înainte să-l cunosc și încă îmi amintesc că primul meci s-a jucat cu bile din plastic „.

Pentru ea, finala de la Bologna este rezultatul titlului regional obținut în urmă cu câteva săptămâni. „Am ajuns în finală cu ultimul scor util din semifinale după ce trecusem prima rundă cu poziția a treia.

Dar la proba decisivă am început puternic și i-am „mâncat” pe ceilalți campioni regionali.

Deja după două meciuri am fost înaintea tuturor rivalilor și am terminat cu 6 reușite în 7 partide cu o singură înfrângere rezultată din greșelile mele.

Am câștigat pe o pistă de lemn cu care nu sunt obișnuită, dar nu am simțit diferența ».

Laura Sascău a avut succes nu numai în sport: la sfârșitul lunii august obținuse titlul regional de «Miss over 40 Piemonte».

Noua campioană italiană face parte din XTeam Alessandria, o echipă care are aproximativ douăzeci de membri și care face din distracție și competiție filosofia sa, așa cum explică Patrizia Campisciano, președinta clubului: „Titlul Laurei este topul istoriei douăzeci de ani a echipei și suntem mândri de asta”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea îl laudă pe Cristiano Ronaldo: „Am stat 4 ore împreună”

Italia, abia eliberat din închisoare, prins în flagrant la furat, român încarcerat la Viterbo