in

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei: 33 de transporturi umanitare au plecat din Italia în Ucraina

33 de transporturi umanitare din Italia în Ucraina: În perioada 1 – 12 martie, majoritatea comunităților din întreaga Episcopie Ortodoxă Română a Italiei s-au mobilizat pentru a veni în sprijinul refugiaților din Ucraina. Cu ajutorul lui Dumnezeu, de la începutul conflictului, parohiile, la nivel de protopopiat, s-au organizat și au strâns: alimente neperisabile, haine, produse de igienă şi de strictă necesitate, medicamente şi materiale tehnico-sanitare, anunță Episcopia Italiei.

33 de transporturi umanitare din Italia în Ucraina

În mod concret, în perioada 1 – 12 martie, au fost trimise către Ucraina, România și Republica Moldova – 262 200 kg de produse umanitare, prin intermediul a 33 de transporturi.

Pe lângă acestea, au fost trimise fonduri în valoare în valoare de 50 000 euro, pentru susținerea refugiaților care ajung în România și Republica Moldova, respectiv către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Episcopia Maramureșului și Sătmarului (Asociația Filantropia Maramureșană), Episcopia Basarabiei de Sud, Episcopia Hușilor (Asociația Filantropia Ortodoxă Huși) și Episcopia Tulcii.

Urmare a valului de refugiați care au ales Italia ca și destinație, câțiva dintre aceștia au fost găzduiți de către parohiile Episcopiei și anume: Montecatini Terme (16 adulți și 7 copii) și Roma – Ostia I (3 adulți și 2 copii).

Pr. Cons. Daniel Șurubaru, de la Departamentul pentru Pribegi și Săraci, coordonator al campaniei umanitare, din partea Episcopiei, a declarat: „Suntem în legătură constantă cu arhiepiscopiile, protoieriile și structurile abilitate din țară, care găzduiesc refugiați, dar și cu centrele de colectare a ajutoarelor umanitare, atât în România, cât și în Republica Moldova. În Italia colaborăm cu instituții bisericești și laice, asociații de caritate, precum și agenți economici. În felul acesta, coordonăm direct de pe teren colectarea bunurilor necesare, care sunt trimise către punctele de frontieră din țară, iar de acolo, cu ajutorul instituțiilor locale, pleacă în convoi umanitar spre Ucraina”.

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a trimis primul transport cu ajutoare către Ucraina

Mai multe detalii privind Campania Umanitară pentru Ucraina, desfășurată în Episcopia Italiei, pot fi găsite aici.

Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar pentru susținerea campaniei umanitare pentru Ucraina, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

Codice  SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
liber nunti romania 2

Liber la nunți și botezuri, fără restricții la numărul de participanți sau program

accident mortal autocar ucraineni

Italia, autocar cu 25 de refugiați ucraineni, accident grav pe autostradă, o femeie de 36 de ani a murit