in

Episcopia Ortodoxă Română a Italiei a trimis primul transport cu ajutoare către Ucraina

Marți, 1 martie 2022, a plecat primul transport de ajutoare organizat de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, către orașul Izmail din Ucraina. Acolo ajutoarele vor fi distribuite cu sprijinul Episcopiei Basarabiei de Sud, în ziua de 4 martie, anunță Episcopia Italiei.

ajutoare Ucraina de la Episcopia ortodoxa romana a Italiei

Acțiunea social-filantropică a fost organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Arhiereu-Vicar Atanasie de Bogdania.

Acțiunea este implementată prin intermediul Departamentului pentru pribegi și săraci al Episcopiei și face parte din proiectul „Caravana Dăruirii”, desfășurat de mai mulți ani în cadrul Eparhiei.

De data aceasta, proiectul a fost adaptat în folosul celor aflați în suferință în urma conflictului din Ucraina.

Transport de ajutorare destinate celor greu încercați

Parohia „Sfântul Ierarh Spiridon, făcătorul de minuni” din Reggio Emilia (1), împreună cu Parohia „Sfinții Zaharia și Elisabeta” din Parma și Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Sesto San Giovanni au organizat un transport de ajutorare destinate celor greu încercați în această perioadă.

Bunurile colectate sunt în cantitate aproximativă de 17000 de kilograme (12000 kg alimente neperisabile, 4000 kg produse de menaj, 300 kg medicamente). Dintre acestea, peste 3000 kg de alimente sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.

Program amplu de susținere a poporului ucrainean

Această acțiune face parte dintr-un program amplu de susținere a poporului ucrainean și a refugiaților din Ucraina care poposesc în România sau Republica Moldova.

La nivelul întregii Eparhii, a fost organizată și o colectă de bani, primele ajutoare financiare fiind deja alocate instituțiilor abilitate care se ocupă de primirea și îngrijirea refugiaților.

De asemenea, în perioada următoare, sunt în pregătire mai multe acțiuni sociale în această direcție.

Refugiații din Ucraina își pot aduce animalele de companie în Italia

Cont pentru donații financiare

Pentru cei care doresc să trimită un ajutor financiar în acest sens, o pot face prin transfer bancar, în următorul cont:

Diocesi Ortodossa Romena d’Italia

IBAN: IT39R0306909606100000114741

CODICE SWIFT: BCITITMM

Mențiune (Causale): ajutor refugiați Ucraina

Colecta de alimente și bunuri

Pentru mai multe informații și detalii privind colecta de alimente neperisabile sau tip conservă, precum și de bunuri constând în: pături, lenjerii, saltele, perne, pilote, jucării, medicamente și haine (noi); puteți lua legătura cu PC. Părinte Cons. Daniel Șurubaru, Departamentului pentru Pribegi și Săraci al Episcopiei, la numărul de telefon (+39) 327 639 94 84 sau la adresa de e-mail:

[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
accident roman apuglia

Român accidentat grav la Andria, în Puglia, ambulanța și poliția au ajuns cu întârziere

Apelul lui Berlusconi catre Putin

Apelul lui Berlusconi: „Putin, oprește războiul, trebuie să revenim la dialog”