in

Este de la 5 ani în Italia, dar e cu gândul doar la România: ”Când vin în ţară, când cobor din avion, pup pământul jos, mi-e dor de ţară”

Vasile Mogoş (27 de ani) a jucat fotbal numai în Italia, ţară în care a ajuns din copilărie. Acum evoluează la Cremonese. Vasluianul, care are şi o selecţie la naţionala României, spune că tot acasă e mai bine. Vasile Mogoş abia aşteaptă să revină în România.

Vasile Mogoş a ajuns din întâmplare să se stabilească în Italia. A mers acolo alături de tatăl său, care suferise un accident, şi până la urmă s-a mutat alături de întreaga familie. Jucătorul născut în Vaslui şi-a făcut aproape toate vacanţele în România.

„Trebuia să vin în iunie şi mi-e ciudă că nu vin pentru că mi-e dor, cu situaţia asta delicată prefer să stau aici să nu fac prostii şi mi-e dor de miros. Când vin în ţară, când cobor din avion, pup pământul jos, mi-e dor de ţară, de mâncare, să mă duc la magazin să cer pastramă, cârnaţi, să mănânc o sămânţă, să joc un şah, o damă, d-asta mi-e dor!

Visul lui este să viziteze toată România

Asta e vacanţa mea, nu să mă destrăbălez, să stau cu băieţii, cu verişorii mei, cu fraţii mei, să stau la ţară, să facem un grătar şi să stăm toţi împreună să povestim amintirile pe care le avem.

Mi-aş dori ca într-o zi să iau un camion ceva să umblu toată România, când eram mai mic făceam aşa, dar vreau să văd toată România, toate peisajele, cum mi-au spus mama şi tata că România e foarte frumoasă. Mi-e îmi place România şi când pot, mă întorc întotdeauna. Şi iarna asta m-am întors de anul nou”, a declarat Vasile Mogoş pentru Telekom Sport.

Ischia, un croitor român face gratis măști contra coronavirusului. „Măștile mele, un cadou pentru locuitorii insulei”

Plecat de la vârsta de 5 ani din România în Italia, unde s-a stabilit cu familia, tata, mama, fratele și cele trei surori, Vasile Mogoș (26 de ani) a luat-o de jos în fotbal, din liga a 5-a. Acum joacă la Cremonese, în Serie B.

România este ”acasă”, deși trăiește în Italia de la 5 ani

Mogoş a ajuns în Italia în 1999 şi a început fotbalul la o academie din San Damiano. În toată cariera a evoluat doar în ligile inferioare din Italia, la Asti, Real Vicenza, Delta Port Tolle, Lumezzane, Teramo, Reggiana, Ascoli şi, acum, la Cremonese.

Fotbalistul a fost la un pas să ajungă la FC Vaslui, în 2007, fiind dorit de Dorinel Munteanu, dar transferul a căzut. 

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/presedintele-van-der-bellen-prins-de-politie-intr-un-restaurant-a-incalcat-restrictiile-legate-de-pandemie-imi-pare-intr-adevar-foarte-rau-a-fost-o-greseala/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Palermo, plajele pline de persoane, respectarea măsurilor de siguranță a fost dificilă – VIDEO

deputatul mitralieră

„Deputatul mitralieră” revine: «Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate datele personale»