in

Ischia, un croitor român face gratis măști contra coronavirusului. „Măștile mele, un cadou pentru locuitorii insulei”

Românul Ștefan Ilasi are 44 de ani și locuiește în Italia de 15 ani. În Ischia, și-a pus talentul său înnăscut pentru croitorie în slujba unuia dintre cele mai renumite hoteluri de pe insulă, Regina Isabella Resort, care de-a lungul deceniilor a fost o răscruce pentru cei mai mari actori – de la Liz Taylor la Nicolas Cage – și mari magnați industriali.

Mari actori au trecut prin hotelul unde lucrează Ștefan

Pentru hotel, el are grijă de uniformele personalului, cu atenție minuțioasă: nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Însă, odată cu pandemia în curs, nu se știe când se va redeschide structura, pentru a-i întâmpina pe turiștii din toată lumea. Și atunci a decis să coase pentru o cauză justă. „Când am aflat că nu există măști în jur, mi-am spus: am tot ce trebuie să le creez și să le ofer.

Stofă și pricepere, până la urmă nu trebuie mult. Am făcut mai întâi o duzină, pentru prieteni. Lavabile și refolosibile, chiar și unele decorațiuni pentru a face copiii să zâmbească. Apoi am făcut o sută, pentru oricine va cere ”, a povestit Ștefan pentru cotidianul La Repubblica.

Pe Facebook s-a răspândit vestea imediat: mulți i-au cerut lui Stefan o mască, el le-a oferit gratis, refuzând orice compensație, cât de mică. „O fac din inima”, explică el. Acum trebuie să cumpere mai multă stofă, are multe comenzi. Un croitor de nivel înalt, un bărbat cu inima de aur: „Nu știu când se va termina această situație, sper că în curând. Din România mă sună îngrijorați de ceea ce aud despre Italia, încerc să-i liniștesc”. Și, între timp, coase măști pentru locuitorii insulei.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iohannis a decretat starea de urgenţă: «Măsurile sunt temporare, însă sunt necesare pentru a preveni un rău mult mai mare în viitor»

Legislație coronavirus în Italia: când e posibilă deplasarea, ce amenzi există, când poți fi condamnat la închisoare