in

Fetiţă de 13 ani, salvată de o tumoare la Cosenza

La Unitatea Operativă de Chirurgie Hepatobiliară, Pancreatică şi de Transplanturi de la Spitalul Annunziata din Cosenza, condusă de prof. Bruno Nardo, a fost efectuată cu succes o intervenţie de înaltă specializa re în domeniul chirurgiei ficatului cu extirparea unei grave tumori la ficat unei fetiţe românce de 13 ani, Andreea B., scrie “Gazzetta del Sud”.

Intervenţia delicată, care a durat 4 ore, a permis mai precis extirparea radicală a tumorii şi rezecţia a circa 70% din ficat, fără complicaţii chirurgicale şi necesitatea unor transfuzii, datorită şi modernelor şi avansatelor aparaturi cu care este dotată unitatea.

Intervenţie care a făcut să se evite transplantul de ficat care în cazuri precum acesta, inoperabile sau avansate, reprezintă ultima posibilitate terapeutică.

Calvarul Andreei a început anul trecut, când copila, în România, a fost supusă la trei intervenţii, prima în 2011 şi a doua şi a treia, între ianuarie şi martie anul acesta. Toate trei cu rezultate slabe pentru că boala, care a recidivat, nu i-a dat pace fetiţei, care a suferit în mod teribil şi consecinţele unei chimioterapii grele.

Mama ei a intrat în contact cu mai multe centre specializate, dar la final a ales spitalul Annunziata din Cosenza. Pentru drum şi operaţie, a strâns bani prin apeluri umanitare. Zilele trecute a fost efectuată mult aşteptata intervenţie care i-a permis Andreei să-şi regăsească zâmbetul.

Prof. Bruno Nardo a dus-o în sala de operaţie convins că va reuşi şi aşa a şi fost. După o noapte petrecută la Terapie intensivă, micuţa Andreea s-a reîntors în secţia de Chirurgie pediatrică.

Andreea i-a cerut mamei zilnic să se întoarcă în ţara sa, pentru a spune tuturor că se simte bine şi că meritul este întru totul al medicilor calabrezi. “Le datorez lor viaţa – a spus Andrea B. când a părăsit spitalul – şi este atât cât trebuie pentru a nu-i uita niciodată pe medicul Bruno Nardo şi pe toţi ceilalţi”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Presa din Anglia: “Ne aşteptăm la o invazie a românilor”

Garantul pentru Copii: “În Italia există o întârziere culturală cu privire la imigranţi”