in

Fotbalistă româncă, cotată în primele 50 de jucătoare ale lumii, carieră în Serie A la Verona: ”Sper să devin golgheter”

O tânără din oraşul Bocşa, Caraş-Severin, Laura Rus, 31 de ani, este una dintre cele mai experimentate fotbaliste ale României. De aproape un an joacă în Italia, mai întâi la Sassuolo, iar acum la Hellas Verona, în Serie A.

Este cunoscută ca fotbalistă sub numele de Lala şi are o carieră impresionantă în fotbalul feminin. Până acum a jucat în campionate puternice, precum Primera División, Cypriot First Division, Elitedivisionen (prima ligă din Danemarca) şi WK League (primul eşalon feminin al fotbalului din Coreea de Sud), unde a fost şi golghetera campionatului.

Cea mai mare performaţă personală a fost titlul de golgheter al Ligii Campionilor, pe care l-a obţinut în sezonul 2012/2013, cu atât mai senzaţional cu cât echipa sa nu a depăşit faza optimilor în această competiţie. Cariera impresionantă s-a clădit pe ambiţia fetei născute într-un mic orăşel din vestul României, acolo unde prea puţini credeau în fotbalul feminin.

Lala a crescut pe lângă tatăl său, fost fotbalist şi fratele ei care juca deja în echipa mare a oraşului când ea avea doar 10 ani. „Juca la Metalul Bocşa şi eu mergeam mereu la meciurile lui. Spre disperarea mamei mele, când veneam ziua de la şcoală, eu în loc să mă joc cu păpuşile, îmi lăsam ghiozdanul şi mergeam în spatele blocului unde băteam mingea cu băieţii până seara. Mai târziu, în şcoala generală, m-a văzut profesorul Mureşan şi m-a luat în echipa băieţilor, cu care am jucat în campionatul şcolar. Am fost prima fată care a jucat în echipa băieţilor”, a povestit Laura pentru Adevărul.

A ajuns să joace la Pandurii, apoi la naționala de junioare. La 18 ani, a semnat primul contract cu o echipă din străinătate. “Am semnat cu Sporting de Huelva din Spania şi de atunci nimeni nu a mai putut să mă oprească. Am jucat în Cipru, în Danemarca, în Coreea de Sud şi acum în Italia. Am fost golgheter în Champions League, în 2012, şi am fost golgheter şi când am jucat în campionatul din Coreea de Sud”, spune Laura, care este cotată în primele 50 de jucătoare ale lumii.

Lala este fericită că a semnat cu o nouă echipă din Italia, pentru care în meciurile de pregătire a marcat deja patru goluri. “La Verona avem aceleaşi condiţii ca băieţii. Asta pentru că echipa de fete a fost preluată de clubul de fotbal masculin. Avem baza noastră, unde ne antrenăm zilnic şi nu ne lipseşte nimic. Echipa este în primele cinci din Seria A. Eu sper să înscriu cât mai multe goluri şi să devin golgheter”.


Două românce la o echipă din Serie A, speranța italienilor de a scăpa de la retrogradare

Braşoveanca Sabina Radu, fotbalistă de serie “A” în Italia: “Visez să joc în naţionala României”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Are succes în Danemarca, dar stă departe de copilul rămas în ţară. «Mă întreb dacă merită»

Florența, comunitatea românească este invitată la discuții: întâlnire cu ambasadorul George Bologan și primarul Dario Nardella