in

FOTOGALLERY: Tradiţii româneşti de Crăciun la Vatican

ROMA 30 decembrie 2010- FOTOGALLERY: Români la Vatican

Asociaţia Românilor din Italia (ARI), împreună cu Asociaţia Moldovenilor “Dacia” au fost primiţi, miercuri, 29 decembrie, in ultima audienţă  generală a anului, de către Papa Benedict al XVI Iea. Românii i-au făcut cadou Suveranului Pontif 20 de puieţi de brad aduşi din România.

Din cei 20 de membri ai delegaţiei prezenţi în aula Paolo VI, 13 au fost îmbrăcaţi în costume populare moldoveneşti

 

 

 

 

Românii au putut urmări discursul Papei aşezaţi în primele rânduri.


După ceremonie, grupul de conaţionali au oferit un spectacol inedit în Piaţa San Pietro: ei au intrepretat un mic program de colinde şi dansuri tradiţionale româneşti de Crăciun, spre entuziasmul turiştilor.


Eugen Terteleac, preşedintele ARI ne-a declarat, imediat după eveniment: “A fost emoţionant: am donat Papei 20 de puieţi de pin negru, care au făcut parte din lotul de 1000 de copaci aduşi din România cu ocazia Zilei Naţionale.  Ni s-a spus , din partea resposanbililor de protocol, că puieţii vor fi plantaţi chiar la Vatican.


ARI i-a oferit Suveranului Pontif  diploma de membru de onoare al asociaţiei: “Diploma fost acceptată de şeful de protocol. Am fost emoţionat pentru că Papa a primit diploma de membru de onoare al Asociaţiei noastre”.

 

CITESTE AICI Articolul integral.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii i-au făcut cadou Papei 20 de brăduţi

Calabria/ Nou născută româncă a murit la câteva ore după ce a fost externată