in

Guvernul PSD / PNL vrea să blocheze TikTok, pentru că „ajută AUR să crească în sondaje”

Guvernul României, format din PSD și PNL, vrea să „reglementeze strict” TikTok, eventual să-l blocheze, după ce a constatat creșterea numărului simpatizanților AUR. Eminențele cenușii de la Palatul Victoria au tras concluzia că din cauza TikTok, partidul lui George Simion are atît de mulți adepți tineri.

Cel mai vehement contra TikTok este Rareș Bogdan: TikTok trebuie reglementat urgent, mai ales în acest an electoral, deoarece a devenit o platformă pentru mesaje extremiste populare în rândul tinerilor, spune europarlamentarul liberal.

Rareș Bogdan, copleșit de înjurăturile din partea românilor din diaspora, și-a blocat comentariile pe pagina sa de Facebook

Decizia de a cenzura TikTok a venit după publicarea unor sondaje care arată o preferință tot mai mare pentru AUR în rândul tinerilor, care sunt deosebit de activi pe rețelele de socializare.

Rareș Bogdan cere ca TikTok să adopte reguli similare cu cele ale altor platforme de socializare majore, cum ar fi Facebook, Instagram, YouTube și X, sugerând o supraveghere strictă și, eventual, o interdicție de șase luni a propagandei politice. „Dacă nu luăm măsuri extrem de serioase, am putea fi victimele manipulării”, susține Rareș Bogdan.

„Am discutat cu Roberta Metsola (președinta Parlamentului European) care era extrem de îngrijorată de faptul că în România sunt 7.4 de utilizatori de TikTok. Este procentul cel mai mare la nivel european. Procentual, numărul utilizatorilor de TikTok, din interiorul României și Diaspora este mai mare decât al oricărei națiuni europene”, a spus Rareș Bogdan

PSD vrea să-l închidă de tot

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, consideră că TikTok ar trebui reglementat înainte de campania electorală. TikTok „va fi reglementat sau închis”, a declarat social-democratul, menționând că mesajele antisistem sau rebele rezonează cu ușurință în publicul tânăr, scrie euractiv.

George Simion, aplaudat la scenă deschisă la reuniunea simpatizanților Fraților Italiei de la Roma

Aceste reacții urmează unui sondaj publicat sâmbătă de HotNews.ro, potrivit căruia 15% dintre tinerii (cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani) intervievați ar susține AUR la următoarele alegeri.

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru (REPER, Renew Europe) se opune interzicerii imediate a TikTok în timpul alegerilor, considerând-o nedemocratică și solicitând un discurs public mai larg pe această temă. Potrivit sondajelor din ultimii ani, TikTok este principala sursă de informare pentru tinerii români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Escrocheria cu inelul, din nou români prinși în Italia. Iată cum funcționează și la ce să fii atent

saracie italia

Numărul persoanelor care trăiesc în sărăcie în Italia a crescut enorm, e cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu