in

Iată ce a obținut românul care a amenajat voluntar un parc din Italia. ”Nu vă faceţi griji, voi continua”

Ionel Toma, românul şomer care prin hărnicie şi spirit civic a impresionat autorităţile din Oliveri (Sicilia), a primit două oferte de muncă din partea societăţilor din Italia. În urmă cu câteva zile, Ion a reamenajat voluntar un parc de joacă pentru copii.

Ionel Toma este din judeţul Vrancea şi în urmă cu 10 ani a decis să plece în străinătate pentru a-şi găsi un rost în viaţă. Prima dată a stat şapte ani în Grecia, iar de trei ani este în Italia. La finele lunii octombrie, Ion a ajuns în atenţia autorităţilor din Oliveri după ce, pe baza unei autorizaţii de la primărie, a reamenajat parcul de joacă în care se plimba împreună cu ai săi copii.  

”Cum eu locuiesc aici, rezident, cu familia şi copiii merg la şcoală aici, m-am decis să adopt, să zicem, un fel de parc de joacă pentru copii. Cam asta e povestea”, a declarat Ionel Toma, pentru Adevărul.  

Gestul său a ajuns în atenţia italienilor, după ce autorităţile din Peninsulă au ales să publice povestea bărbatului pe pagina de Facebook a Primăriei din Oliveri. La câteva zile, Ion a primit două oferte de muncă din partea unor societăţi din Peninsulă, pe care le-a şi acceptat.  

”Suntem foarte fericiţi că, măcar o dată, cuvintele cu care ne spunem poveştile sunt proiecte într-o inimă generoasă şi încep cu o propoziţie care sună ca o speranţă: ”Ion, am o slujbă pentru tine”. Ion s-a grăbit să ne mulţumească, iar ochii îi străluceau de bucurie şi recunoştinţă”, au scris de această dată reprezentanţii Primăriei din Oliveri într-o nouă postare pe Facebook.  

Ion a ţinut să îl asigure pe primarul localităţii de faptul că nu va înceta să îşi lase amprenta pe comunitatea în care locuieşte: „Chiar dacă lucrez, voi avea liber sâmbăta. Nu vă faceţi griji, voi continua să am grijă de rondurile cu flori şi să curăţ parcul de joacă pentru copii.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bătrâni sechestrați și jefuiți de fosta badante, româncă arestată la Pavia, a restituit deja 10.000 de euro

A venit din Italia special pentru a o întâlni pe Viorica Dăncilă, la un miting la Timișoara. ”Păcat că nu e şi Dragnea aici”