in

Un român i-a uimit pe localnicii unui orășel din Sicilia: ”O mare lecție de civilizație și respect”

Un român fără ocupaţie a lăsat mută de uimire şi apreciere comunitatea din Oliveri, o mică localitate din Sicilia, provincia Messina, după ce s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său. 

Pe pagina de Facebook a localităţii a apărut un mesaj de mulţumire, iar comentariile sunt pline de comentarii frumoase şi laude la adresa românului.

Italienii au rămas profund impresionaţi de gestul unui român din Oliveri, pe nume Ion. Consiliul de administraţie din Olvieri a postat pe pagina instituţiei un mesaj în care descrie foarte frumos gestul românului şi îşi arată aprecierea şi consideraţia pentru el.

„O poveste minunată, aproape un basm al zilelor noastre, într-o epocă marcată de frică pentru ce e diferit, în care integrarea imigranților în societatea noastră este greu tolerată, o mare lecție de civilizație și, în același timp, de respect. Lecţia a venit azi de la Ion, un cetățean român, care acum face parte din comunitatea Oliveri”, se arată în mesajul autorităţilor.

Autorităţile povestesc despre faptul că Ion pur şi simplu a venit la primărie şi a spus că este şomer, are foarte mult timp liber, însă ar vrea să facă ceva pentru comunitate. El a întrebat dacă se poate ocupa de aranjamentele florale dintr-un parc din localitate şi a primit permisiunea să o facă.

Rezultatul a uimit pe toată lumea, cu frumuseţea muncii lui Ion.

„Dacă în aceste zile vei vedea un bărbat în parc, pe care nu-l cunoşti, care lucrează printre printre jocuri și copii, nu-ți face griji. Este un prieten”, transmit autorităţile din Olvieri.

Oamenii au propus imediat ca Ion să poată primi cetățenia italiană, după o examinare care să-i evalueze cunoştinţele cerute de lege şi să primească ajutor în acest sens.

„În așteptarea unei mutații genetice care să elimine prejudecățile, îi mulțumim prietenului nostru Ion că a ales singura cale posibilă către o integrare adevărată: respectul pentru locuri și oameni”, au scris autorităţile din Olvieri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

În 13 ani, peste 2 milioane de italieni s-au mutat în străinătate. Italia a devenit din nou o națiune de emigranți

Copiii români din Spoleto – Italia, apreciați și aplaudați de localnici la un festival multietnic