in

Italia, dreptate pentru o româncă, badantă la Trentino: INPS trebuie să îi plătească 10.000 de euro

Știri Italia – Dreptate pentru o româncă! Tribunalul din Rovereto a admis recursul prezentat de o româncă – care lucrează de ani de zile în Trentino ca îngrijitoare – împotriva deciziei Inps de a-i retrage venitul de cetățenie.

Judecătorul din Rovereto a dat dreptate femeii căreia i s-a revocat măsura pentru că nu a locuit în Italia timp de 10 ani consecutivi, scrie rainews.it.

Citiți și: Italia, copil născut cu handicap din cauza unei erori medicale, familia compensată cu peste două milioane de euro

Italia, dreptate pentru o româncă

Românca s-a adresat judecătorului după ce Institutul de Securitate Socială i-a retras venitul de cetățenie din cauza lipsei cerinței de zece ani de rezidență, solicitând, de asemenea, restituirea sumelor încasate între octombrie 2020 și noiembrie 2021.

Curtea a confirmat principiul potrivit căruia zece ani de ședere în Italia nu trebuie să fie neîntreruptă, ci poate fi obținută prin însumarea mai multor ani de ședere în Italia, chiar și pe mai multe intervale de timp. Rămâne o condiție prealabilă ca ultimii doi ani să fi fost trăiți fără întrerupere pe teritoriul național.

În cazul de față, femeia a dovedit – prin plata contribuțiilor – că a continuat să lucreze în Italia, chiar dacă reședința sa nu fusese schimbată din cauza unei probleme la biroul de înregistrare în urma schimbării angajatorului.

Inps va trebui acum să îi plătească femeii suma de 10.000 de euro pentru anularea plății necuvenite și reactivarea venitului de cetățenie pentru 18 luni, așa cum sunt prevăzute în regulament.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Bologna groază în fața copiilor

Bologna, groază în fața copiilor: ”Ajutor, mama este pe cale să moară. Tata a lovit-o cu foarfeca de zece ori”

Italia, sfârșit tragic pentru Mugurel Buga

Italia, sfârșit tragic pentru Mugurel Buga, un sportiv desăvârșit, îngropat în zăpadă de o avalanșă: încerca să își salveze câinii de pe munte