in

Italia, o româncă merituoasă a primit titlul de cetățean de onoare al localității unde trăiește ”O poveste de succes!”

Primăria din Pragelato, o comună mică, de nici 1000 de locuitori, situată în nordul Italiei, în provincia Torino, a conferit titlul de cetățean de onoare Denisei Zamfira, o tânără de 25 de ani, de origine română, ”pentru a da un semnal – explică primarul Giorgio Merlo – despre cât de bună și justă integrare se poate face fără extremism și fără controverse care au caracterizat prea mult timp tema imigrației în țara noastră.” 

Denisa, scrie ansa.it, care locuiește în Pragelato alături de părinții săi, a studiat la școlile din localitățile învecinate: gimnaziul la Fenestrelle și liceul din Pinerolo, cu profil socio-pedagogic

Apoi, Denisa a obținut licența la facultatea de socio-psihopedagogie cu notă maximă. Acum vrea să-și dea doctoratul în Științe neurologice la Universitatea ”Molinette” din Torino. 

”Este o poveste a succeselor academice – subliniază Giorgio Merlo – dar și a integrării și a comunității. Și, de asemenea, trebuie să ținem cont și de problemele sociale și de distanță pe care a trebuit să le depășească pentru a ajunge la asemenea performanțe”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, preşedintele Mattarella a acceptat lista miniştrilor prezentată de premierul Conte, astăzi va avea loc depunerea jurământului

Ce planuri are Viorica Dăncilă pentru Diaspora: «Așa vom convinge cât mai mulţi români să se întoarcă în ţară»