in

Italian ucis în România, tatăl reclamă că a fost țepuit de un avocat român: „A încasat despăgubirile fără să știu. Cer intervenția statului italian”

„Fiul meu a fost ucis, compensațiile au fost plătite unui avocat din România”. După tragedie, o escrocherie. Un italian reclamă că despăgubirile pe care societatea de asigurări le-a plătit, după moartea copilului său, au fost încasate pe ascuns de un avocat român.

„Fiul meu a fost ucis, dar după doisprezece ani, nici eu, nici fiul său nu au avut un euro despăgubire. Nici măcar mașina lui nu mi-a fost returnată și chiar nu știu la cine să apelez „, a declarat Giancarlo Mozzoni pentru Il Resto del Carlino.

Victima, Robeto Mozzoni

Povestea începe în ianuarie 2007, când fiul său, în vârstă de 33 de ani, Roberto, a plecat la Brașov, în Transilvania, alături de partenera sa româncă.

În 7 ianuarie, femeia i-a cerut să lui Roberto să o însoțească la întâlnirea cu fostul ei logodnic. Întâlnirea s-a încheiat cu o ceartă, iar în final Roberto Mozzoni a fost călcat cu mașina de celălalt bărbat, Răzvan Radu Baican.

Trei ani mai târziu, Baican a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru omor din culpă, cu plata unor despăgubiri de 25.000 de euro către tatăl victimei și de 35.000 către fiului victimei, minor la acea vreme.

Giancarlo Mozzoni, din localitatea Treia, Macerata, comerciant de textile, a urmărit procesul în România: avocatul său, avocatul Renzo Merlini, a încredințat cauza unui birou de avocatură din București pentru ca familia să poată participa la proces. Dar, odată informați despre sentință, nu a mai avut alte știri.

„Nu am primit nicio compensație, nu știam nimic nici despre mașina fiului meu, foarte nouă. Așadar, cu avocatul Merlini, din 2014 am dat în judecată Allianz, compania de asigurări românească care ar fi trebuit să plătească, așa cum era de așteptat.

Între timp, am apelat la prefectură, pentru a denunța ce se întâmplă. Prefectura a contactat ambasada Italiei, răspunzând că sentința a fost puă în executare și nu mai este nimic de făcut; purtătorul de cuvânt al instanței Brașov s-a angajat să încerce să clarifice problema. La acel moment, am încercat să înțelegem, tot prin ambasada Italiei, dacă sentința ar fi fost executată de avocații bucureșteni care la vremea aceea am fost comandată pentru proces „.

Și astfel, în iunie 2017, la zece ani de la moartea lui Roberto, Giancarlo Mozzoni a descoperit că sentința a fost pusă în executare în mai 2012. „Asigurarea a plătit compensația oferită pentru mine și nepotul meu avocatului român Eugen Cristinel Dinu. Dar cum au făcut-o? Eu am semnat o procură, dar numai pentru proces. A semnat cineva cecul? Cum a plătit asigurarea această sumă avocatului din România și nu direct părților interesate? Desigur, nimeni nu a spus nimic despre această plată. Juriștii cu care am fost îm contact nu ne-au informat niciodată, și nu ne-au dat banii care erau pentru noi „.

În acest moment, Giancarlo Mozzoni se află în fața unei bătălii din ce în ce mai dificile, după durerea de a fi pierdut un copil.

„Trebuie să știți cum funcționează la Brașov, am nevoie de asistența ambasadei, dar nimeni nu mă ascultă. Avocatul de aici face tot posibilul, dar singur nu poate rezolva în România. Imediat după ce am descoperit că compensația a fost plătită, am raportat incidentul autorităților române, denunțând numele avocaților care se ocupaseră, explicând ce s-a întâmplat. Au trecut însă doi ani și încă nu am avut niciun răspuns. Ce ar trebui să facă un tată în situația mea? Îmi pasă de acești bani până la un anumit punct, dar Roberto a avut un fiu, de ce acest băiat care și-a pierdut tatăl în copil nu ar trebui să aibă ceea ce merită, minimul datorat pierderii unui părinte? Mă aștept ca autoritățile italiene să nu lase să se întâmple așa ceva ».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 48 de ani, găsită înecată la Rovigo. Anchetatorii spun că s-a sinucis

Benevento, a încercat să violeze o româncă însărcinată, italian trimis în judecată abia după doi ani și jumătate de la incident