Menu
in

Livadă de aluni, idee de afacere a unui român, preluată din Italia: 4.000 de euro profit la hectar

Livadă de aluni, idee de afacere a unui român, preluată din Italia: 4.000 de euro profit la hectar.

A pus bazele unei afaceri mai puţin obişnuite, dar care îi aduce an de an venituri peste medie. Un agricultor din judeţul Alba cultivă aluni din soiuri italiene, iar recolta fie o vinde, fie o procesează chiar el într-o mică hală de producţie. 

Dacă la început nu ştia mai nimic despre această industrie, acum bărbatul a ajuns să ofere consultantă şi altora.

O româncă se afirmă în Calabria: „Capodopere din hârtie reciclată”

Livadă de aluni, idee de afacere

Daniel Crăiţa cultivă aluni pe un deal din localitatea Ciuguzel. A preluat ideea de la fratele său stabilt în Italia care l-a ajutat cu primii puieţi.

”În 2013, am înfiinţat o plantaţie de alun. Ideea mi-a venit pentru că fratele meu este în Italia şi se ocupă la rândul lui de o plantaţie familială acolo. Am văzut că au început şi în România să se facă şi mi-am zis de ce nu? Hai să încercăm şi noi!”, a declarat Daniel Crăiţa pentru ObservatorNews.

De atunci şi până acum, Daniel şi-a dezvoltat afacerea, iar în prezent se laudă cu 12 hectare cultivate. Recolta de pe un singur hectar îi aduce în buzunar aproape 4.000 de euro. Din cauza secetei prelungite în fiecare an, Daniel ar vrea acum să investească într-un sistem de irigaţii.

Fermierul şi-a deschis şi o hală de producţie unde depozitează şi prelucrează recolta.Cu ajutorul unor utilaje, sparge alunele, extrage miezul, îl prăjeşte, îl ambalează şi îl scoate la vânzare. Un kilogram de alune în coajă se vinde cu aproximativ 15 lei, în timp ce miezul ambalat costă 10 lei suta de grame.

Daniel Crăiţa oferă şi consultanţă celor care doresc să înceapă un astfel de business.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 9 In medie: 4.3]
Exit mobile version