in

Miracol într-o familie de români la Torino: fetița născută cu intestin în loc de plămâni a fost salvată

Salvarea micuței Daria Maria, născută cu intestin în loc de plămâni, este un miracol. După 17 luni de spitalizare, în Duminica Paștelui a fost operată cu succes la spitalul Molinette din Torino și în curând va putea reveni acasă.

„Ceea ce ne dorim acum este ca Daria să poată cunoaște lumea. Vom organiza o mare petrecere în cinstea ei”, au spus părinții, potrivit fanpage.it.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile la spitalul Molinette din Torino este un adevărat miracol: micuța Daria Maria, născută cu intestin în loc de plămâni datorită unei forme foarte rare și grave de hernie diafragmatică, a fost operată în Duminica Paștelui, ea va putea să fie externată cu succes și la scurt timp după 17 luni de spitalizare, care a început de la naștere, timp în care a trebuit să depășească și o infecție cu Covid-19 și în final un transplant de ficat.

Povestea începe, totuși, când micuța se afla încă în pântecele mamei sale Elena.

În jurul celei de-a 20-a săptămâni de gestație, ecograful a arătat prezența unei hernii diafragmatice congenitale la făt, o malformație rară.

În acel moment, Elena a fost preluată la conducerea echipei de diagnostic prenatal a spitalului Sant’Anna, îndrumată de Andrea Sciarrone, iar sarcina a fost monitorizată până la nașterea copilului, care a avut loc în noiembrie 2019, când fetița a fost imediat internată la unitatea de terapie intensivă la Spitalul de Copii Regina Margherita.

După 2 zile de tratament intensiv, Daria Maria a suferit o delicată intervenție chirurgicală efectuată de către directorul de chirurgie pediatrică Fabrizio Gennari și echipa sa.

O româncă bolnavă de Covid a născut un copil prematur la Ascoli Piceno

Complicațiile Covid

Dar asta nu este tot. Apariția altor probleme, care nu au legătură cu malformația, prelungește șederea în reanimare pediatrică până în martie 2020 și face necesară rămânerea în secția de pneumologie pediatrică.

De-a lungul lunilor, situația respiratorie se complică și mai mult, deoarece fetița dezvoltă o boală hepatică care determină mărirea anormală a ficatului, cu efect compresiv asupra pieptului, pentru care este inclusă pe lista pentru un transplant hepatic.

Ca să înrăutățească lucrurile, ajunge și Covid-19, la care micul pacient este pozitiv.

În sfârșit, în noiembrie 2020, odată ce infecția s-a încheiat, sosește ficatul ideal, provenit de la un donator care avusese și el Covid și se efectuează transplantul.

Intervenția și îngrijirea intensivă ulterioară post-transplant permit corpului copilului să se recupereze progresiv și acum plămânii se pot dezvolta și dezvolta regular în poziția lor naturală, atât de bine încât în ​​câteva zile va sosi timpul pentru externare.

Bucuria părinților

Bucuria părinților este copleșitoare. „Primul lucru pe care îl vom face când se va întoarce acasă va fi să o ducem într-un parc – a comentat Adrian, român în vârstă de 37 de ani, tatăl lui Daria Maria – pentru a-i arăta soarele, copacii, frunzele și natura, întrucât în toate aceste luni a fost închisă în spital.

Suntem foarte fericiți. A fost un an greu, și pentru că din cauza Covid nu am putut fi împreună cu ea, soția mea Elena și cu mine, în același timp. Ceea ce vrem acum este ca Daria să poată cunoaște lumea. Vom face o mare petrecere în onoarea ei”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.8]

O româncă bolnavă de Covid a născut un copil prematur la Ascoli Piceno

Ambasada României în Italia, consulate itinerante: ”Vrem să decidem împreună când și unde îți putem fi de ajutor”