in

Mitropolitul Iosif: „Străinătatea îl face pe om să-l caute pe Dumnezeu. Fără Dumnezeu omul nu poate trăi printre străini.”

„Am observat că oamenii la începutul lor în diaspora aveau greutăți mari. Și cei mai mulți venind la biserică fiindu-le greu se rugau cu lacrimi și Dumnezeu îi ajuta și le scotea înainte oameni care să-i ajute, situații favorabile ș.a.m.d”, a spus Înalt Prea Sfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, la o conferință organizată de ASCOR Alba Iulia, potrivit basilica.ro.

Apoi, după ce majoritatea s-au realizat și au fost bine primiți, totuși, au început să simtă dificultatea străinătății.

Patriarhul Daniel, îndemn de Paști pentru românii din diaspora: „Să aprecieze ospitalitatea ţărilor în care locuiesc acum” – VIDEO

„Nu degeaba noi cântăm la începutul Liturghiei din psalmii lui David unde se spune că Dumnezeu este un Dumnezeu al străinilor și al orfanilor. Majoritatea veneau duminica la biserică și cu lacrimi ne mărturiseau că prezența Bisericii a fost decisivă în viața lor de zi cu zi”.

Fără Dumnezeu omul nu poate trăi printre străini. Am observat că străinătatea îl face pe om să-l caute pe Dumnezeu”.

„Aici, în străinătate, aceste lucruri au mare importanță. Apoi de neapărată trebuință sunt creștinii mărturisitori care spun și altora de comunitatea noastră, despre credința noastră, despre școala noastră duminicală cu copii. Copiii vor fi ortodocșii din Occident de mâine”.

IPS Iosif a mai subliniat că „românii sunt legați de mănăstiri și nu vor putea supraviețui în diaspora fără mănăstiri. Ei au nevoie de aceste focare de viață duhovnicească”.

„Cei care aveți vocație monahală vă invit și vă rog să veniți în mănăstirile noastre și să ajutați și să vă rugați aici ca această lume să aibă sarea cea bună. De asemenea pe cei vor să fie preoți în Apus și care se simt misionari, să învețe limba și să vină să ne ajute să facem misiune. Aceste milioane de români să prindă rădăcini bune”, a transmis ierarhul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
dan diaconescu

Dan Diaconescu se întoarce! Lansează un film serial și moneda CryptoDani

Italia, lege împotriva folosirii telefonului de către copii, părinții pot primi amenzi de până la 1.500 de euro