in

MoneyGram Award 2011 Italia: Nelu Mega, premiu pentru afacerea cu cea mai bună creştere din 2011

Roma 24 iunie 2011- Ieri a a avut loc ȋn capitala Italiei premierea ȋntreprinzătorilor străini de succes, eveniment anual organizat de MoneyGram– societatea de transfer de bani cu filiale ȋn ȋntreaga lume. Printre cei 6 imigranţii premiaţi- din 15 finalişti-  se numără şi un român. Este vorba despre Nelu Mega, un focşănean de 38 de ani stabilit la Aprilia, nu departe de Roma. Anul trecut, Nelu Mega a fost la un pas de premiu, clasificându-se printre finaliştii ediţiei 2011.

Nelu Mega a emigrat ȋn Italia ȋn 1995, iar ȋn 2005 a pus bazele unei societăţi de construcţii care ȋi poartă numele–  “Edilmega”. Românul s-a specializat ȋn restructurarea imobilelor de interes istoric din capitală şi regiunea Lazio, un sector care a fost puţin influenţat de criza economică a ultimelor ani.  Mega a primit premiul pentru compania care a ȋnregistrat, ȋn 2010, creşterea cea mai susţinută. In ciuda crizei, Nelu prevede că societatea sa va ȋnregistra ȋn 2011, o creştere de 33%.

Căstigătorul marelui premiu este Jean Paul Pougala, originar din Camerun şi stabilit la Torino, care a fost decretat “Intreprinzătorul anului”. Societatea fondată de el “Election Campaign Store”- se ocupă cu furnizarea de servicii şi consulenţă ȋn campaniile electorale.

 

Ceilalţi ȋntreprinzători imigranţi premiaţi sunt: indianii Hussan Lal şi Thomas Myladoor, congoleza Kahindo Katirisa şi columbiana Maria Angelica Echeverria Muñoz. Anul trecut, unul din premiile MoneyGram a fost obţinut de românca Elena Cristina Toma, designer român cunoscută pentru creaţiile sale originale de pantofi şi accesorii din piele.

Cotidianul “Il Messaggero” i-a dedicat românului un articol, imediat după ce a fost decretat printre finaliştii ediţiei MoneyGram Award 2010:

"Mereu am lucrat la Roma – povesteşte ȋntreprinzătorul – m-am mutat la Aprilia pentru că a fost mai uşor să găsesc o casă unde să pot parca utilajele firmei mele". Locuieşte un pic ȋn afara oraşului, ȋn localitatea Selciatella. Dar se consideră roman prin adopţie. "La Aprilia vin practic doar ca să dorm, sunt toată ziua la Roma pe şantierele mele".

Secretul succesului

Când a venit Nelu Mega ȋn Italia, făcea cu totul altă muncă. Avea o diplomă ȋn buzunar, dar nicio meserie. "In acea perioadă am cunoscut un meşteşugar sard foarte de treabă care m-a ȋnvăţat arta murală a restaurării clădirilor vechi. Am ȋnvăţat să fac tencuiala cu roci eruptive, mortar de ipsos, să ridic ziduri din tuf, toate tehnicile indispensabile pentru a lucra la restaurarea clădirilor de prestigiu".

Odată ȋnvăţată meseria, a găsit de lucru la o mare firmă din Roma ȋn cadrul căreia a acumulat un mare bagaj de experienţă lucrând ȋn nordul Italiei ȋn clădiri considerate bunuri culturale.

“La ȋnceput, mă dădeam drept sard, pentru a putea obţine lucrări”

In 2005, Nelu a ȋnfiinţat firma Edilmega. ȋnceputul nu a fost uşor, mărturiseşte. "Problema era să ȋnving prejudecata celor care comandau lucrări de a ȋncredinţa o lucrare unui român, atunci pe la ȋnceput mă dădeam drept sard, fiindcă de la maestrul meu nu am ȋnvăţat numai meseria, ci şi accentul".

In ciuda crizei Edilmega s-a dezvoltat. şi astăzi şi-a cucerit o frumoasă clientelă. Printre clienţii săi sunt personalităţi din lumea politică, din domeniul economiei, spectacolului. Secretul succesului său este ȋnalta calitate a serviciului şi fidelizarea clientului.

Ideea de a participa la concursul MoneyGram, ediţia 2010 şi ulterior ȋn 2011, a fost ȋntâmplătoare. "Intr-o zi eram la o ȋntâlnire a Cna şi toată lumea se plângea de criză. Atunci m-am ridicat şi am ţinut un discurs pentru a da un impuls colegilor mei. Si mi-au cerut să particip la concurs. Până atunci singurul concurs pe care ȋl ştiam era acela al provocării zilnice de a reuşi să mă descurc". (sursa: Il Messaggero)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ilinca, PDL Italia: „Călin Cincu s-a autosuspendat din partid”

Ca fetele, la Milano! Andreea Marinescu şi-a serbat ziua de naştere în Italia!