in

Moștenire de peste un milion de euro, investigată de procurorii italieni. O moldoveancă a primit suma uriaşă

moldoveancă moştenire

În cariera sa de medic dentist la Milano, Guido Carlo Cornia a pus deoparte o avere, rezultatul muncii grele și al prudenței în gestionarea economiilor. Acesta a murit în 2015, la vârsta de 91 de ani. Acum, procurorii îi investighează acum ultimii ani de viață. Și în special pe o moștenire de peste un milion de euro. Pe care medicul i-a lăsat-o unei moldovence de 27 de ani.

Tatiana Crihan a moștenit milionul de euro după moartea italianului bogat și bătrân de care a avut grijă în ultimii ani de viață. Familia acestuia, însă, este convinsă că la mijloc a fost vorba de o înșelăciune, relatează presa locală.

Când a aflat că principala beneficiară a averii bătrânului este fosta îngrijitoare, familia a depus plângere la autorități împotriva acesteia, acuzând-o de înșelăciune.
Rudele spun că bătrânul nu era în deplinătatea facultăților mintale în ultima perioadă a vieții, iar femeia care-l îngrijea a profitat de acest lucru și l-a determinat să semneze două polițe de asigurare de viață pentru suma de 1 milion de euro pe care era trecută ea drept beneficiară.

În cursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că, inițial, în acele polițe a fost trecut drept beneficiar un nepot al bătrânului, însă după numai două zile s-a răzgândit și a schimbat numele cu cel al îngrijitoarei.

Însă anchetatorii nu au găsit nicio probă care să susțină acuzațiile familiei, așa că dosarul a fost închis la începutul acestui an. Dar nepotul bătrânului a decedat luna aceasta, iar acum soția lui este cea care a înaintat în justiție o nouă acțiune împotriva femeii care a moștenit milionul de euro.

Avocații au cerut o despăgubire și de la instituția care a încheiat polițele, acuzând-o că nu a verificat starea de sănătate mintală a bătrânului la momentul emiterii documentelor.

Înapoi la școală în Italia, lecțiile se vor desfășura fără mască. Iar profesorii vor avea mască transparentă

Tragedie în Toscana, două fetițe, de 3 și 14 ani, au murit strivite de un copac prăbușit din cauza unei furtuni