in

O familie de români din Italia are un nou motiv de bucurie: s-a născut Naomi, al zecelea copil. „Copiii sunt o binecuvântare, nu o povară”

Super familia este de origine română și locuiește în cătunul Navolè din localitatea Gorgo al Monticano. Această familie a avut de curând, la începutul lunii iunie, un nou motiv de bucurie. La maternitatea spitalului din Oderzo, în provincia Treviso, a sosit o barza cu adevarat speciala: s-a născut Naomi, al zecelea copil al mamei Simona și al tatălui Bogdan Crețu.

Ambii originari din România, sunt în Italia de câțiva ani. „Copiii sunt o binecuvântare, nu o povară – să spunem împreună mamă și tată, ea are 32 de ani, el 40 de ani -. Nașterea lui Naomi nu este o problemă pentru noi, dimpotrivă, ne-am dorit cu atâta bucurie. Mulțumim spitalului Oderzo, toți copiii noștri s-au născut aici, medicii și asistentele sunt foarte buni și profesioniști.”, spun ei pentru Il Gazzettino.

Cuplul, împreună cu ceilalți 9 copii ai lor, cu vârste cuprinse între 14 și 2 ani și jumătate, locuiesc într-o casă din Navole, un cătun din Gorgo. Tatăl lucrează într-o fabrică de mobilă din Chiarano, el se ocupă de o mașină de tăiat panouri, în timp ce mama este acasă având grijă de copii și cum s-ar putea altfel.

Într-o Italia în care iarna demografică este înspăimântătoare, cu nașteri în declin drastic și cu un sentiment general de neîncredere care pătrunde pe mulți tineri, alegerea Simonei și a lui Crețu este cu siguranță contrară. Cu toate acestea, acești părinți nu simt deloc fenomene.

„În România este normal să ai mulți copii”

«În România – explică ei – este normal să ai mulți copii, în fiecare familie sunt cel puțin șapte, opt. Nu e ca aici, în Italia, unde se întâmplă contrariul, mi s-a spus de mai multe ori – adaugă mama Simona – dar, doamnă, ești nebună că ai atât de mulți copii. Este adevărat că sunt un angajament pe plan economic, dar suntem încrezători, cerem mereu binecuvântarea Domnului”.

Familia este de credință evanghelico-creștină. „Aș dori să subliniez că nu suntem absolut fanatici – explică părintele Crețu -. Credința noastră vede copiii ca pe un dar. Ne dorim absolut tot ce este mai bun pentru ei, împreună cu soția mea muncim din greu pentru ca ei să crească ca buni cetățeni, să poată studia, să meargă la universitate și să-și facă un loc în lume, departe de lumea drogurilor și a criminalității .”

Cel mai mare este David care are 14 ani și are o pasiune pentru mecanică: în septembrie va urma institutul Obici din Oderzo. Urmează pe Matei, în vârstă de 13 ani, care și-ar dori să fie inginer. Filippo, în vârstă de 12 ani, are și el în minte construcție și deja s-a distrat construind o casă nouă pentru găini. Apoi sunt fetele Rebecca, 10 ani, ea este profesoara micuților Tabita (8 ani), Emma (7), Abel (6), Anna (4), Rachele (2 ani și jumătate).

Ziua, frații și surorile sunt la școală, cei mici sunt la grădiniță. Acum a sosit Naomi, primită cu bucurie și entuziasm de întreaga familie. Secretul lor: acela de a se iubi și de a avea curaj și credință în viață.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Barbarie în Italia: Muncitor agricol abandonat pe stradă fără un braț, după un accident de muncă

baggio jefuit

Roberto Baggio, jefuit la vila sa în timpul meciului Italia-Spania: bătut și sechestrat de șase bandiți timp de 40 de minute