in

Barbarie în Italia: Muncitor agricol abandonat pe stradă fără un braț, după un accident de muncă

Muncitor agricol abandonat pe stradă fără un braț – Într-un incident șocant ce a zguduit toată Italia, un muncitor agricol de origine indiană, Satnam Singh, a fost abandonat pe stradă după ce și-a pierdut un braț într-un accident de muncă. Brațul tăiat i-a fost aruncat la gunoi! Ulterior bărbatul a murit. Evenimentul a declanșat un val de indignare și a atras atenția asupra condițiilor precare în care muncesc adesea imigranții din sectorul agricol italian.

Italia, român ucis de un camion pe autostradă, se oprise să ajute o familie căreia i se defectase mașina

Barbarie în Italia: Muncitor agricol abandonat pe stradă fără un braț

Luni după-amiază, Satnam Singh lucra pe un câmp din Latina când a fost prins de o mașină agricolă, care i-a tăiat complet brațul. Martorii spun că Singh a fost transportat cu o dubă albă, împreună cu soția sa, și abandonat pe stradă. Soția lui Singh a cerut ajutor, apelând la locuitorii din zonă.

Ilario Pepe, unul dintre primii martori care a oferit ajutor, a povestit că a auzit țipetele disperate ale soției lui Singh și a sunat imediat la serviciul de urgență 118. „Spunea „soțul tăiat” (marito tagliato). Am crezut că sunt necesare doar câteva puncte de sutură, nu am înțeles imediat gravitatea situației. Abia mai târziu am văzut că îi lipsește unul dintre brațe. A fost o scenă înspăimântătoare”, a relatat Pepe.

Noemi Grifo, un alt martor, a descris momentul în care a găsit cutia de fructe ce conținea brațul tăiat al lui Singh, abandonată printre gunoaie. „Nu am înțeles imediat ce se întâmplă. Abia mai târziu am realizat gravitatea situației. Cerem dreptate și ca responsabilul să plătească pentru această barbarie.”

Reacția autorităților

Premierul italian, Giorgia Meloni, a calificat moartea lui Satnam Singh drept un „act inuman” și a promis pedepse severe pentru cei responsabili. În cadrul unei ședințe de guvern, Meloni a declarat, citată de fanpage.it: „Sunt acte inumane care nu aparțin poporului italian și sper că această barbarie va fi aspru pedepsită.” Meloni și-a exprimat, de asemenea, solidaritatea cu familia îndoliată.

Ministrul Muncii, Marina Calderone, și ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, au anunțat organizarea unui summit guvernamental cu sindicatele și patronatele pentru a discuta măsuri împotriva exploatării prin muncă și pentru a îmbunătăți condițiile de lucru ale muncitorilor agricoli.

Accident de muncă la Almese: Muncitor român grav rănit după ce a căzut de pe un acoperiș

Declarațiile tatălui antreprenorului, care a abandonat pe Satnam Singh, au stârnit controverse. Acesta a susținut că l-a avertizat pe muncitor să nu se apropie de vehicul, punând incidentul pe seama neglijenței victimei. Cu toate acestea, opinia publică a condamnat dur aceste declarații, considerându-le insensibile și lipsit de responsabilitate.

Comunitatea locală, precum și diverse organizații de drepturile omului, cer acum justiție pentru Satnam Singh. Incidentul scoate în evidență nevoia urgentă de a aborda exploatarea muncitorilor agricoli, majoritatea imigranți, care lucrează în condiții extrem de dure și adesea periculoase.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Rasism în Italia, româncă dată afară din casă și insultată. „Ar trebui să te trag de păr în jos pe scări și să-ți arunc toate lucrurile”

O familie de români din Italia are un nou motiv de bucurie: s-a născut Naomi, al zecelea copil. „Copiii sunt o binecuvântare, nu o povară”