in

Italia, român ucis de un camion pe autostradă, se oprise să ajute o familie căreia i se defectase mașina

Italia, român ucis de un camion pe autostradă, se oprise să ajute o familie căreia i se defectase mașina. Tragedie pe șosea în această după-amiază, 18 iunie, pe autostrada A27, în zona Fadalto, după poarta de taxare Vittorio Veneto Nord, în direcția Belluno. Un muncitor de origine română în vârstă de 41 de ani, Vasile Iosif, rezident în Breda di Piave, care oprise pentru a ajuta o familie din Belluno (tată, mamă și un copil mic) a cărei mașină se defectase pe marginea drumului, pe banda de urgență, a fost călcat și ucis de un vehicul greu în tranzit, un camion de 28 de tone condus de T.A., un străin în vârstă de 55 de ani, rezident în Pesaro Urbino.
>>> Tragedie la Pavarolo, român de 55 de ani se răstoarnă cu tractorul pe câmp, câinele său credincios dă alarma

Italia, român ucis de un camion pe autostradă

Românul în vârstă de 41 de ani, după ce și-a parcat mașina pe banda de urgență, în spatele celei a familiei, și-a aprins cele patru girofaruri și a început să semnalizeze vehiculul staționat. În mod inexplicabil, însă, șoferul camionului nu și-a dat seama că se afla pe carosabil, scrie TrevisoToday.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a fost aruncat de mașină și târât pe sute de metri, murind pe loc din cauza rănilor grave suferite în urma accidentului. Medicul și asistentele de la Suem 118 nu au putut decât să confirme decesul bărbatului, muncitor la De Zottis din Saletto: acesta se îndrepta spre un șantier de construcții de pe autostradă, unde urma să își înceapă în scurt timp tura de lucru. Polițiștii rutieri de la detașamentul A27 au intervenit pentru investigații.
>>> Saluzzo, muncitor român de 52 de ani cade de pe schelă de la 8 metri înălțime și moare

Dosar de anchetă pentru omucidere rutieră

Traficul a suferit întârzieri mari, circulația fiind redusă la o singură bandă pentru o lungă perioadă de timp. De Zottis fusese deja îndurerat de o tragedie similară în urmă cu zece ani, la 29 iulie 2014: doi muncitori, Francesco Villacci, în vârstă de 28 de ani din Breda di Piave și Mauro Camerotto, în vârstă de 47 de ani din Maserada, au fost călcați și uciși de un camion pe Passante di Mestre, la ieșirea din Mirano, în timp ce lucrau pe marginea carosabilului.

Între timp, Procuratura din Treviso se pregătește să deschidă un dosar de anchetă pentru omucidere rutieră: vehiculele implicate au fost sechestrate, iar analiza tahografului digital, instalat la bordul camionului bărbatului de 55 de ani, ar fi scos la iveală nereguli privind timpii de conducere. Șoferul camionului, un lucrător contractual, a fost testat negativ la testul de alcoolemie și, de asemenea, s-a supus voluntar unei probe de sânge pentru a verifica un eventual consum de droguri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Casele ieftine din Italia s-au „scumpit”. Acum puteți cumpăra o proprietate în Sicilia cu doar 3 euro

Sergio Mattarella în vizită la București: „Țin foarte mult ca România să intre deplin în Schengen”