in

Casele ieftine din Italia s-au „scumpit”. Acum puteți cumpăra o proprietate în Sicilia cu doar 3 euro

Case de 3 euro în Sicilia – Italia este renumită pentru casele sale de 1 euro, dar acum aceste case s-au „scumpit” și au ajuns să coste 3 euro. Ce stă în spatele acestor cifre? În 2019, satul Sambuca di Sicilia din sudul Italiei a devenit viral pentru că a vândut case cu doar 1 euro. Schemele de genul acesta au devenit o modalitate populară pentru orașele rurale cu populație în scădere de a-și spori numărul de locuitori și de a preveni ca casele dezafectate să cadă în paragină. Dar, în timp ce inițiativele au eșuat pe alocuri, vânzătorii lui Sambuca au fost confruntați cu abundență de cereri.

Localitate în apropiere de Taormina şi de plajele coastei estice a Siciliei scoate la vanzare aproape 900 de case, la prețul de 1 euro

Case de 3 euro în Sicilia

Cumpărătorii au venit chiar de foarte departe, din SUA sau Orientul Mijlociu. Vânzările au injectat aproximativ 20 de milioane de euro în economia locală. După vânzări de succes în 2019 și 2021, Sambuca di Sicilia scoate la licitație un alt lot de case ieftine, scrie euronews.

La fel ca și data trecută, totuși, există câteva prevederi de care potențialii cumpărători ar trebui să fie conștienți – plus prețul a crescut. De data aceasta, zece case sunt disponibile la prețul de pornire de 3 euro.

După casele de 1 euro, vin casele de 1 leu: „Pentru românii din diaspora care se întorc”

Structurile sunt situate în vechiul cartier sarazin al orașului și sunt la fel de solide din punct de vedere structural ca cele vândute în cadrul schemelor anterioare. Casele, care au fost abandonate după un cutremur din 1969, aparțin autorităților locale, așa că procesul de vânzare este mai ușor decât în ​​locurile în care consiliile trebuie să facă legătura între cumpărători și proprietari privați.

Proprietățile oferite sunt case cu două până la trei dormitoare nu mai mari de 80 de metri pătrați construite din piatră. Clădirile au două sau trei etaje iar unele au terase.

Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da Sambuca di Sicilia (@comunesambucadisicilia)

Care sunt condițiile

Casele sunt vândute prin licitație celui mai mare ofertant, astfel încât prețul de cumpărare va fi probabil cu mult mai mare decât suma simbolică de 3 euro – anterior, cele mai multe au costat între 5.000 și 10.000 de euro. Câteva dintre casele oferite au curți interioare cu lămâi drăguți și podele cu gresie luminoasă.

Dar majoritatea proprietăților sunt departe de a fi gata de locuit. Ca și în cazul caselor ieftine anterioare, cumpărătorii vor trebui să întreprindă lucrări de reparații ample. Noii proprietari ar trebui să se aștepte să plătească cel puțin 30.000 de euro pentru o renovare de bază care se ridică la peste 200.000 de euro pentru o schimbare completă.

Alte case scoase la vânzare cu 1 euro în Italia. Amendă uriaşă pentru cei care nu renovează

Lucrările de renovare trebuie finalizate în termen de trei ani de la cumpărare, altfel cumpărătorii își pierd depozitul de 5.000 euro necesar în timpul procesului de licitație. Solicitanții interesați pot găsi informații în limba engleză și fotografii ale proprietăților disponibile, precum și formulare de cerere pe site-ul consiliului local .

Cum au schimbat schemele de case de 1 euro micile orașe din Italia?

„Casele la prețul unui espresso” de la Sambuca au adus venituri atât de necesare cu contracte importante pentru constructorii, arhitecții și designerii locali. De asemenea, a determinat deschiderea de noi locuri de cazare și magazine turistice, iar acum există spații de lucru la distanță pentru a încuraja nomazii digitali să rămână în oraș.

Mirajul caselor din Sicilia la prețul de 1 euro, iată ce a pățit o femeie care a cumpărat trei case la Mussomeli

Schema a schimbat și demografia orașului. A fost deosebit de popular printre cumpărătorii din Statele Unite, ceea ce a dus la supranumit orașul „Mica America” din cauza comunității mari de expați.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Evelina Neamțu, tânăra de 15 ani dispărută de cinci zile la Bologna, a fost găsită de carabinieri

vasile iosif

Italia, român ucis de un camion pe autostradă, se oprise să ajute o familie căreia i se defectase mașina