in

O româncă din Canada ar putea face parte din primul echipaj care va coloniza planeta Marte

Andreea, o româncă în vârstă de 34 de ani care locuieşte în Canada, a fost inclusă pe lista celor 100 de candidaţi pentru misiunea spaţială Mars One, ce vizează trimiterea a unui echipaj de astronauţi pentru a coloniza planeta roşie, potrivit independent.co.uk. Mars One este un proiect lansat de un antreprenor olandez, prin care vrea să trimită patru colonişti pe Marte în anul 2024. Practic, cei care vor pleca pe Marte, nu se vor mai întoarce niciodată pe Pământ şi vor fi nevoiţi să-şi construiască acolo un mediu propice vieţii, să îşi facă hrana şi să îndure condiţiile neprielnice.

Mars One, un proiect privat care vizează trimiterea primilor oameni pe Marte, a anunţat numele celor 100 de candidaţi care s-au calificat mai departe după cea de-a treia rundă de selecţie din acest proiect. Doar 40 dintre ei vor intra în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanţată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show, relatează independent.co.uk.

Andreea s-a născut în România şi deţine dublă cetăţenie româno-canadiană. Ea spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obţine licenţa de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada. Spune că are un simţ al umorului foarte sarcastic şi că adoră provocările. “Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea.

Ea se declară interesată de pilotarea avioanelor, salturile cu paraşuta, călătorii şi explorarea planetei, jocul de şah şi abordarea problemelor comune într-o lumină nouă. De asemenea, adoră desenele animate şi tot ce are legătură cu Cosmosul.

Cei 100 de candidaţi rămaşi în cursă vor trece de acum înainte prin alte câteva runde de selecţie care “se vor concentra pe alcătuirea de candidaţi care pot să suporte toate greutăţile generate de o aşezare umană permanentă pe Marte”, au spus coordonatorii proiectului Mars One. Candidaţii vor fi antrenaţi într-o replică a viitoarei reşedinţe marţiene, în care le vor fi testate aptitudinile şi capacitatea de a lucra în echipă.

În final, 40 de candidaţi vor fi aleşi pentru a urma un curs de antrenament specific pentru misiunea propriu-zisă. Ei vor urma un program de pregătire ce are o durată de opt ani, înainte ca telespectatorii acelui reality show de televiziune să voteze şi să decidă componenţa finală a echipajului, care va fi alcătuit din patru persoane.

Încasările ce vor fi generate de această emisiune TV vor contribui la finanţarea misiunii spaţiale spre Marte, al cărei cost estimativ este de 6 miliarde de dolari.

Voluntarii nu vor mai reveni pe Terra

Mars One este un proiect lansat de olandezul Bas Lansdorp, cofondator şi preşedinte al companiei care are ca scop trimiterea, în 2024, a unui echipaj de patru voluntari pentru colonizarea planetei Marte, fără posibilitatea de a reveni pe Terra, după o călătorie care va dura şapte luni.

Călătoria spre Marte, care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcţie de poziţionarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.

Bugetul misiunii, de 6 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte. Mars One vrea să finanţeze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, în cadrul căruia vor fi aleşi cei 24 participanţi şi care va prezenta pregătirea acestora.

Potrivit site-ului oficial al misiunii, echipaje de patru astronauţi vor fi lansate spre Marte din doi în doi ani, începând din 2024. Peste 200.000 de persoane din 140 de ţări s-au oferit voluntare pentru a face parte din proiect, care este privit de foarte mulţi oameni cu scepticism, dar care, totuşi, beneficiază de suportul laureatului olandez al premiului Nobel pentru fizică din 1999 Gerard’t Hooft.

Mars One a semnat un acord cu compania de televiziune Endemol, care produce multe emisiuni de tip reality show, pentru realizarea unei producţii de acest tip în timpul selecţiei şi antrenării voluntarilor care vor pleca pe Marte.

Scepticism

Un studiu al Massachussets Institute of Technology demolează posibilitatea de a trimite oameni pe Marte, în cadrul proiectului vizionarului olandez. Potrivit MIT, oamenii ar rezista doar 68 de zile în cadrul acstui proiect din cauza presiunii scăzute, exploziilor, oxigenului şi a altor probleme. Studenţii de la MIT au spus, de asemenea, că Mars One nu a luat în considerare deloc problemele tehnice, nevoia de piese de schimb pentru construcţii şi lucruri de detaliu. În plus, dacă se plantează cereale în sere, se va crea un mediu periculos.

Cu ocazia summitului intitulat „Humans 2 Mars Summit”, eveniment organizat în Washington D.C., mai mulţi experţi şi-au anunţat scepticismul cu privire la crearea unei colonii umane pe planeta Marte. Cel puţin nu una care să fie ridicată în viitorul apropiat. Cea mai mare problemă pare a fi praful marţian, un aspect neluat în seamnă de compania olandeză Mars One.

Richard Williams, expert medical NASA, a anunţat cu ocazia summitului că percloratul este o substanţă larg răspândită pe suprafaţa planetei Marte, iar despre acest material extrem de fin se ştie deja că produce afecţiuni ale glandei tiroide.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Roma – Forum Economic România-Italia, a XIV-a ediție. ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”

Politicienii români își pun baioneta și ies la atac: «Sancţionaţi-l pe leghistul Buonanno»