in

O româncă la Parlamentul European, în apărarea copiilor străini discriminați în Italia

În 11 februarie 2014, Izabela Pulpan, președinta Federației Străinilor în Italia a prezentat la Bruxelles, la Parlamentul European o petiție cu titlul ”Cittadinanza Sportiva” (Cetățenia Sportivă) în apărarea copiilor discriminați de lumea sportivă în Italia.

Copiii străini aflați în Italia care practică un sport şi fac sacrificii imense pentru ani și ani de zile pentru a ajunge la performanţă, în momentul când vor să participe la concursuri oficiale şi competiții, le este negat acest drept, pentru că ”nu au cetățenia italiană”.

În 12 noiembrie 2013, la Napoli, Izabela Pulpan a organizat conferința Internațională cu titlul ”Cittadinanza Sportivă”, eveniment cu adeziunea Președintelui Italiei, cu patronajul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri și cu participarea a nenumărate personalități internaționale, printre care Erminia Mazzoni – Parlamentar European, cu susţinerea şi participarea la proiect a lui Marius Vizer – Președintele SportAccord, organizaţia tuturor Federațiilor sportive din lume.

Partidul condus de o româncă din Napoli caută candidaţi

”După acest eveniment am așteptat rezolvarea problemei din partea ministrei integrării, Cecile Kyenge, care a promis o soluție. Am aşteptat inutil. Văzând că trece timpul și toți au uitat de suferința copiilor sportivi, am trecut mai departe. Noi nu am facut o conferință internaţională cu atâtea eforturi, doar de dragul de a fi aplaudați… Noi voiam soluționarea problemei și nu am renunțat până când Parlamentul European a discutat despre această chestiune.”, afirmă Izabela Pulpan.

Parlamentul European a dat TOTALĂ ADEZIUNE petiției ”Cittadinanza Sportiva”. În 11 februarie, când petiția a fost discutată în plen, Parlamentul European a dat ”totala sa adeziune”, afirmă Izabela Pulpan, urmând ca, după integrările ulterioare din partea Federației Străinilor, să găsescă o formulă de soluționare juridică, la problema copiilor care sunt discriminați în sport.

Partidul Naţional al Străinilor din Italia, condus de o româncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, CEA MAI MARE creştere a PIB din Europa, 3,5%, în timp ce în Italia A SCĂZUT cu 1,9%

Oligarhia, etapă de trecere spre democraţie? Jos oligarhii!