in

O româncă din Roma a primit titlul de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene

A primit titlul de Cavaler al Republicii Italiene pentru «afirmarea valorii legalității». După agresiunea de la Roxy Bar, la Anagnina, românca de 34 de ani a avut curajul să-i denunțe pe agresorii din temutul clan Casamonica, cel care face legea în periferiile romane. Pentru acest act de curaj, care a permis arestarea unor membri ai clanului, Roxana Roman a primit o recunoaștere de la președintele Republicii Italiene.

A avut curajul să se revolte, să denunțe. Nu s-a retras și, în fața violenței, a reacționat și a trimis în spatele gratiilor doi membri ai clanului Casamonica, clanul regent din cartierul Romanina, în estul capitalei. Pentru aceste merite, Roxana Roman este Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene, un titlu conferit de președintele Sergio Mattarella „pentru contribuția sa în afirmarea valorii legalității“

„Sunt încântată și recunoscătoare pentru această recunoaștere”, a declarat Roxana, citată de Corriere della Sera. „Sincer nu mă simt ca o eroină, nu am făcut nimic special. Ceea ce este sigur este că sunt onorată să fac parte din societatea civilă în cea mai înaltă formă. Aș face totul din nou, dacă ar fi nevoie”, a declarat ea.

Fapta de eroism a Roanei datează din 1 aprilie 2018, Duminica Paștelui catolic, atunci când un membru al clanului Casamonica, împreună cu alți doi membri ai clanului Di Silvio, au intrat în barul gestionat de Roxana și soțul ei, Roxy Bar din zona Anagnina. Iritați că nu au fost serviți peste rând, infractorii i-au ofensat pe proprietarii barului, dar o tânără cu handicap le-a spus să părăsească localul, dacă nu le convenea. Ca răspuns, cei trei mafioți au bătut-o cu o curea pe tânăra cu handicap, apoi au plecat. Puțin mai târziu, ei au reapărut și au devastat localul, au spart vitrinele și l-au bătut pe soțul Roxanei, lăsându-l la pământ plin de sânge, fără ca niciunul dintre clienții prezenți să fi încercat să-i oprească.

Patruzeci de zile mai târziu, după denunțul prezentat de Roxana, făptașii violenței au fost arestați. Printre aceștia se mai afla și un alt Di Silvio care a amenințat victimele în zilele următoare și i-a somat să retragă plângerea.

În octombrie, cei trei Di Silvio, în urma procesului cu procedură simplificată, au fost condamnați: 4 ani si 10 luni pentru Alfredo, 4 ani și 8 luni de la fratele său, Vincenzo și trei ani și două luni de la bunicul său, Enrico. Cei trei au fost acuzați de vătămare, violență privată și amenințări agravate de metode mafiote. Antonio Casamonica, cel de-al patrulea inculpat, este încă supus procesului, pentru că a ales procedura normală.

S-au opus terorii unui clan mafiot. Marian și Roxana, eroii zilei la Roma: «O rară istorie de curaj»

Marian Roman, românul care s-a opus mafioților la Roma: «Nu trebuie plecat capul în fața amenințărilor» VIDEO

Italia în război cu mafioții: Salvini pe buldozer, a demolat simbolic o bucată dintr-o vilă a clanului Casamonica

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român ucis de un conațional cu o lopată la Montecompatri, asasinul a fost arestat

Anzio, prinși că au tăiat porcul în curte, patru români riscă închisoare sau amendă uriașă