in

Oferta primăriei din Guidonia: 1.200 de metri pătrați pentru ortodocși și surdo-muți

Terenul l-a pus la dispoziție Primăria din Guidonia iar biserica – din lemn – va sosi direct din România, anunță Il Messaggero. Primăria din Guidonia a pus la dispoziția bisericii ortodoxe române 1.200 de metri pătrați, pe via Mimose, între via Gualandi și via Roma. Comunitatea română – care strânge bani de la credincioși pentru cumpărarea bisericii de lemn – va găzdui într-o încăpere de circa 70 de metri pătrați a mini-complexului, asociația de surdo-muți care nu are un sediu și care la Guidonia numără 250 de înscriși.

Promisiunea și primul act datează din 2011, însă zilele trecute consiliul local a mandatat directorul să încheie procedurile prin acordarea definitivă a terenului în comodat de uz gratuit. Va fi o adevărată biserică pentru ortodocșii “guidonieni” care până acum au putut să asiste la slujbe în biblioteci și locații cu altare improvizate.

Apelul îl lansase un comitet coordonat de părintele Sebastian Cosma, preot ortodox din Guidonia, și de fostul consilier local din Marcellina Leontina Ionescu (foto), prima din Italia aleasă consilier.

O biserică de lemn din Maramureș va fi adusă la Moncalieri, lângă Torino

“Este just să se ofere demnitate slujbelor religioase ale comunității românești – a explicat viceprimarul, Ernelio Cipriani -. Printre altele, am avut posibilitatea de a aprecia seriozitatea cu care au gestionat sala de cultură pusă la dispoziție până acum pentru slujba de duminică: au îngrijit-o și au păstrat-o mereu curată. Să ne arătăm disponibilitatea înseamnă pentru administrație să ofere recunoașterea justă feței cele mai frumoase a imigrației, acea formată din oameni care lucrează și care se angajează în favoarea orașului”.

Maestrul icoanelor pe sticlă / Lucrările lui Ciprian Zancu sunt apreciate la Cremona

Teren pentru biserica ortodoxă la Pescara, primăria va încasa de la români 50.000 de euro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Câţi bani îţi dă statul italian dacă rămâi şomer: cel puţin 75% din ultimul salariu

Cristian David: ”Vom încuraja consumul de produse românești în Italia”