in

Cristian David: ”Vom încuraja consumul de produse românești în Italia”

Unul din proiectele ministrului delegat pentru diaspora, Cristian David este legat de încurajarea consumului de produse românești în Italia și în străinătate în general. „Unul din proiecte este legat de încurajarea consumului de produse românești în Italia, inclusiv prin organizarea anuală a unui târg de produse tradiționale. Nu e vorba doar de produse culinare. E mai ușor să vinzi unui român un produs tradițional, cu care este obișnuit din țară. Astfel, atât producătorii din România, cât și cei care au magazine românești și clienții pot fi satisfăcuți. Consumul crește, la fel și exportul.”, a declarat Cristian David pentru Gazeta Românească.

Cristian David: „Să nu se mai vorbească despre naţionalitatea infractorilor”

Un alt proiect important pentru ministrul diasporei este îmbunătățirea imaginii românilor din Italia. „Trebuie să punem accentul pe latura pozitivă a comunității și să cerem ca imaginea noastră să fie transmisă corect. Copilul care plânge nu primește. De multe ori, însă, e vorba de modul incorect în care ziarele din Italia relatează anumite episoade negative cu protagoniști români. E și obligația guvernului României, în parteneriat cu asociațiile din Peninsulă, să apere imaginea comunității.

Neguţătorii din Veneţia: „Suntem asediaţi de cerşetori obraznici”

Nu există o comunitate cu grad de infracționalitate zero. În unele țări există un nivel mai scăzut al infracționalității- spre exemplu în nordul Europei. La fel, în înteriorul aceluiași stat, există diferențe substanțiale chiar de la un oraș la altul. Potențialul criminogen e în ființa umană. De multe ori însă, nu se face deosebirea între comportamentul antisocial al unor indivizi și comportamentul infracțional. Apoi, fiecare stat are propria legislație.

Un alt exemplu: într-o țară, cerșetoria este ilegală – deci avem o infracțiune, în alte țări, nu. În ceea ce privește Italia, există un acord polițienesc care funcționează bine și vizează aplicarea legii. Trebuie să fim atenți însă și la ce se poate întâmpla în sens opus. În 2008 au fost abuzuri, s-a vorbit de expulzări forțate. Și în acest caz trebuie să ne opunem cu aceeași forță și să apărăm drepturile cetățenilor români.»

Miruna Căjvăneanu

„Il Giornale” declară război României: „Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali”

Toate acuzaţiile din Il Giornale la adresa României: „Au pierdut 13% din populaţie, au câştigat 10% la PIB”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oferta primăriei din Guidonia: 1.200 de metri pătrați pentru ortodocși și surdo-muți

A ucis o româncă lângă Ancona, întreprinzător italian arestat