in

Padova, laude pentru românca detectivă, surprinde hoții și previne furtul în casa vecinului

A văzut hoții și i-a pus pe fugă. A țipat cu toate puterile până când tâlharii au dispărut în întuneric. Datorită curajului unei tinere românce, a fost împiedicat sâmbătă seara un furt într-o casă în via Parigi din Perarolo, în localitatea Vigonza (provincia Padova). Il Gazzettino o laudă pe românca transformată în detectiv 007.

Mai întâi i-a urmărit, studiindu-le mișcările și apoi i-a luat prin surprindere, strigând. Era 20 când Cristina Ștefan, 31 de ani din România, în Italia de câțiva ani, îngrijitoare, se afla pe balconul casei sale pentru a aduna rufele de la uscat, când la un moment dat a văzut doi indivizi îmbrăcați apărând în fața imobilului, cu glugă pe cap și măști pe față.

„Au trecut pe sub toate balcoanele blocului nostru – spune femeia – la vremea aceea majoritatea dintre noi eram acasă și aveam lumini. I-am auzit șoptind „asta nu, asta nu”.

Cei doi au continuat să meargă mai departe până au ajuns la blocul de lângă al nostru care trebuie să fie de la Ater (locuințe sociale) și au arătat spre apartamentul de la primul etaj care era întunecat și închis, pentru că probabil că doamna nu era acasă. Atunci am auzit „asta da”.

În acel moment, fără să fiu văzută, am urmărit cu atenție și în tăcere ce doreau să facă și mișcările lor. Apoi am văzut că unul dintre ei începuse deja să urce pe streașină și așa am început să strig cu toată puterea „Hoții, hoții” (“al ladro, al ladro”) și apoi am strigat o avalanșă de cuvinte ».

Cu siguranță cei doi infractori nu se așteptau ca cineva să-i vadă, cu atât mai puțin să fie surprinși.

«Auzind urletele mele, au fugit în grabă – continuă Cristina -. Auzindu-mă țipând, unii vecini au ieșit pe stradă, inclusiv soțul meu, dar nu mai exista nici o urmă de hoți.

Carabinierii au fost anunțați. Am văzut proprietarii, care mi-au mulțumit foarte mult. Cu toții trebuie să ne ajutăm reciproc și suntem atenți la ceea ce se întâmplă lângă casa noastră. Mai ales în acest sezon ».

Nu este prima dată când femeia pune hoți pe fugă înainte de a da o lovitură: se întâmplase deja în urmă cu doi ani, în noiembrie 2018. Tot cu acea ocazie, imediat ce Cristina îi văzuse pe infractorii care încercau ca să intre într-o casă vecină, n-a stat pe gânduri și le-a strigat să plece. Hoții au fugit.

Cristina Stefan, 31 anni

Italia, a evadat din arest după ce a agresat un polițist, prins după două săptămâni, românul se ascundea în casa fratelui său

terapie intensivă covid

Criză de locuri la terapie intensivă. Medic: «Degeaba numărăm paturile, că ele nu intubează singure pacienții»