Menu
in

Padova, șoferul român care a salvat copiii din autobuzul școlar nu se poate angaja: «Nu sunt un monstru, am nevoie de o slujbă»

Nu i-a pus în pericol, ci i-a salvat, și nu era beat la volan. Șoferul român care a fost prezentat opiniei publice italiene ca un monstru a fost achitat și reabilitat pe deplin, dar din cauza imaginii sale, nu mai reușește să își găsească un loc de muncă.

„Am fost arestat și apoi reabilitat, dar nimeni nu îmi dă de lucru”, a povestit Denis Panduru pentru „La Rpubblica”. În urmă cu un an, Denis Panduru a avut un accident cu autobuzul școlar pe care îl conducea. Atunci a fost arestat și acuzat de conducere în stare de ebrietat, fugă de la locul accidentului și altele, dar investigațiile l-au exonerat de orice responsabilitate. Este complet nevinovat. Însă viața sa nu mai e aceeași.

Acum un an, presa scria astfel: „Șoferul român al autobuzului școlar provoacă un accident de ebrietate și fuge”. Era 17 mai 2019 când, la două luni de la deturnarea autobuzului cu copii la San Donato Milanese, Denis Panduru, de 51 de ani, a fost arestat după acuzații de fugă de la locul accidentului, vătămare corporală multiplă și conducere în stare de ebrietate.

Ministrul de atunci, Danilo Toninelli, a cerut concedierea sa imediată și firma Seaf din Este i-a făcut pe plac. Dar la mai puțin de un an distanță, toate acuzațiile cad: nu a fugit, nu i-a abandonat pe minori, permisul de conducere i-a fost returnat și acuzația de conducere în stare de ebrietate redimensionată.

Cercetările au arătat că șoferul, după accident, a scos cei 12 copii din microbuzul răsturnat. În ciuda acestui fapt, Denis Panduru a fost arestat. „M-au băgat în închisoare trei zile fără vină. Și acum, în ciuda clasării, nimeni nu-mi mai dă o slujbă”.

Denis Panduru, toate acuzațiile sunt închise. Într-adevăr nu pot găsi un loc de muncă?

„Prezint CV-ul cu cei douăzeci de ani de experiență, dar apoi îmi caută numele pe Google și nimeni nu mă cheamă. Nu sunt un bandit, vă rog: dați-mi o slujbă ».

Este vorba despre accident?

„Pentru toți, rămân șoferul beat al autobuzului răsturnat. Nimeni nu vrea să îmi de ade muncă și am un împrumut la casă de plătit ”.

Ce s-a întâmplat în acea zi?

„Știți care este singura mea vinovăție astăzi? Să nu mă opun celor care m-au făcut să lucrez cu un autobuz redus în acea stare ».

Ce vreți să spuneți?

„Era vechi și dat jos, de câteva ori am reclamat proprietarul companiei. Pierdea ulei de la direcție, completam la sfârșitul fiecărei ture. „

Deci accidentul s-a întâmplat din cauza volanului?

„S-a oprit brusc, în timp ce luam o curbă.”

Ce ai făcut după răsturnarea mașinii?

„Erau ochelari peste tot, copiii strigau de teamă. I-am întrebat dacă sunt bine. Un automobilist s-a oprit și m-a ajutat să scot pe toți, unul câte unul, cu rucsacurile. „

De ce v-ați gândit să fugiți?

„Am solicitat ajutor și i-am pus pe toți în siguranță. Apoi, unii părinți au început să ajungă. Eu stăteam de-o parte, dar auzeam expresii irepetabile la adresa mea care se înmulțeau pe măsură ce treceau minutele. În acel moment am decis că este mai bine să plec „.

Părea o fugă, o admitere a vinovăției.

„Copiii erau în siguranță. Acesta este motivul pentru care au închis dosarul».

Cum ați fost arestat?

„Am fost arestat două ore mai târziu, dus la spital pentru analiză. Am crezut că sunt teste normale. Apoi, la un moment dat, un carabinier îmi spune: scuze Panduru, trebuie să vă arestăm ».

Testul de alcool a relevat un conținut de alcool de 0,30.

„Am luat un medicament pentru gât, care avea o bază alcoolică, dar nu am atins nici o picătură în acea zi. Și în orice caz, chiar dacă ar fi fost, este prevăzută o amendă, nu închisoare.

Cum vă descurcați acum?

„Încerc să mă ocup cu mici sarcini de grădinărit, dar nimic sigur. Am doi copii de crescut. Aș dori ca oamenii să mă vadă așa cum sunt, nu un monstru așa cum nu am fost niciodată ».

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version