in

Puglia/ Româncă exploatată de patron, apoi înşelată de avocat (VIDEO)

Floarea a venit în Italia acum patru ani, pentru a-i asigura un viitor mai bun fiicei sale. A plecat din Bucureşti la 40 de ani şi şi-a găsit de lucru ca menajeră (badante) la Nardò, localitatate din Puglia, lângă Lecce.

Munca la negru

Când a fost acceptată pentru a lucra într-o fabrică de confecţii, a crezut că norocul i-a surâs. Patronul, însă, nici gând să-i facă documente. A lucrat patru luni de zile într-un atelier la subsol, împreună cu alte 15 femei. Până într-o zi, când în fabrică au descins cei de la Garda Financiară.

Santajată de patroni

Autorităţile i-au obligat pe patroni să le facă angajaţilor  acte în regulă. Floarea a fost silită de soţia patronului să spună că lucra doar de o zi, altfel ar fi pierdut locul de muncă. Contractul proaspăt semnat a durat, însă, trei luni, doar de formă. Ultimul salariu l-a primit în luna februarie, deşi a continuat să lucreze până în aprilie. Pe 21 aprilie, femeia a fost concediată, pe motiv că firma întâmpină dificultăţi financiare.

"Am fost înşelată şi de avocat"

Îngrijorată că nu-şi va primi banii care i se cuvin, românca a apelat la un avocat. În loc să o ajute, femeia susţine că  avocatul a sfătuit-o să nu depună plângere, ci să încerce să ajungă la un acord cu fostul ei şef. Altfel nu ar mai fi putut lucra niciodată acolo. Au mers împreună  la fabrică, dar avocatul a intrat singur în biroul patronului. Cei doi, susţine românca, au ajuns la o înţelegere, iar avocatul ar fi încasat cu acea ocazie şi banii care i se cuveneanu clientei sale. „Nu putem încasa cecurile pentru că lipsesc nişte ştampile”- i-ar fi spus avocatul. Apoi, a dispărut fără a da informaţii sau a limpezi lucrurile.

Cazul ajunge în presă

Situaţia economică a româncei s-a agravat după ce datoriile au început să se adune. Acum, are de plătit chiria pe patru luni, plus toate celelalte chitanţe: de întreţinere, telefon, lumină.

Cazul femeii a atras atenţia şi presei locale. TG Norba 24 i-au luat un interviu româncei, care s-a hotărât, în sfârşit, să povestească totul autorităţilor.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Video cu românca de 21 de ani care s-a dezbrăcat la „Palio di Siena”

D’ale lu’ Mitică: “Regret că am rămas singur şi că nu am niciun copil!”