in

„România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toți românii acasă! „

„Unul dintre numeroasele episoade. Un bastard român a ucis un băiețel în Calabria. România este bestia neagră a Europei pentru Italia. Să închidem ușile și să-i expediem acasă pe toți”. Fraza a fost postată pe Facebook de Graziano Paolo Accogli, consilier comunal al Pdl, care face parte din majoritatea din consiliul localității Andrano (provincia Lecce).

Român fără carnet, a călcat cu jeep-ul un copil de 12 ani. Salvini, Lega Nord: Muncă silnică pe viață!

Accogli este și consilier la Uniunii Primăriilor Andrano-Diso-Spongano. Fraza consilierului a declanșat polemici și prima care a răspuns a fost Klodiana Cuka, președintă a Integra Onlus, care a declarat că găsește limbajul „dezgustător, xenofob și nelalocul lui pentru cei care, ca și noi, trăiesc într-o zonă de periferie și pe un meleag de primire”.

Accogli a replicat: „Să numești xenofob un gând format din cuvinte de mânie pentru un eveniment criminal mi se pare exagerat„.

Luigi Russo, șef de grup al „Si cambia” în consiliul comunal din Andrano și președinte al Centrului Servicii Voluntariat Salento: „Aceste cuvinte sunt rasiste, generează în mod conștient rasism, ură. Infractorii există – continuă Russo – printre români și printre italieni, infractorii trebuie băgați la închisoare. Trebuie reeducați”.

Din nou replica consilierului Pdl care chiar nu vrea să se scuze: „Nu înțeleg cum de s-au mirat atât de opinia mea, de o opinie răspândită în toată Italia. Conceptul meu se referea la evenimentul criminal și la mulții delincvenți (spun statisticile) care deseori provin din România și care ocupă zilnic primele pagini de cronică în mass-media.”

”Cetățenii români prezenți pe teritoriul italian intră în familiile noastre, în societatea noastră și mulți dintre ei comit omoruri, violuri, jafuri tulburând viața familiilor noastre. Ar trebui în schimb să fim uniți pentru ca acești subiecți să fie izolați, persecutați, pedepsiți de lege și scoși în afara granițelor italiene„.

Și încheie cu aceste cuvinte: „Ca andranez, salentin și italian sunt împotriva tuturor formelor de violență în special atunci când acestea provin de la persoane pe care noi le găzduim deschizându-le ușile și inimile noastre”.

Replica consilierului regional pentru Cetățenie socială Gugliemo Minervini: „Burta intoleranței este mereu gravidă și se alimentează cu stupiditate”.

„Astfel am creat etichetele imigranților, extracomunitarilor, romilor – a adăugat consilierul. Uitând că în spatele acestor etichete sunt povești, persoane, lumi, vieți, pentru că inteligența înseamnă să știi să distingi responsabilitățile fiecăruia dar și enormele potențialități. Rectificarea lui Accogli a înrăutățit situația.”

”Statisticile spun, de exemplu, că bărbații italieni sunt principalii responsabili ai violențelor domestice și nimeni nu visează să spună că toți bărbații sunt criminali. Pentru a surprinde realitatea este necesar un gând. Care este incompatibil cu stupiditatea și banalitatea. Eu sunt destul de iritat când un administrator public este atât de profund convins de aceste opinii. De restul să se ocupe conștiința sa”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român fără carnet, a călcat cu jeep-ul un copil de 12 ani. Salvini, Lega Nord: Muncă silnică pe viață!

The Economist: „Atacuri rușinoase, italienii sunt rasiști?”