in

Român fără carnet, a călcat cu jeep-ul un copil de 12 ani. Salvini, Lega Nord: Muncă silnică pe viață!

Sâmbătă, 24 august, la 7.30 dimineața, un copil italian de 12 ani, Matteo Battaglia, a fost lovit și ucis de un Jeep Grand Cherokee condus de un român cu permisul suspendat, la Sellia Marina (Catanzaro). Copilul se afla în compania bunicului în fața magazinului de fructe și legume din proprietatea familiei.

Jeep-ul fără control a ieșit de pe carosabil și a ajuns în curtea din fața magazinului, printre lăzile cu roșii și vinete. Un impact terifiant la care au asistat bunica și mama băiatului (fiu al unui carabinier) care se aflau în magazin. Mașina l-a ucis pe loc, târându-i corpul câțiva metri. Mașina și-a încheiat apoi cursa lovind o mașină Kia Rio în care călătorea un italian de 49 de ani, A.G., la rândul său rănit grav.

Românul de la volanul jeep-ului, Andrei Valentin Epure, de 26 de ani, rezident la Botricello, în urma impactului a suferit o fractură la umăr. Avea permisul suspendat în lunile trecute pentru conducere în stare de ebrietate. Cele șase luni de suspendare a permisului prevăzute de lege trecuseră deja de câteva săptămâni, însă bărbatul nu a mai făcut cerere pentru a reintra în posesia documentului de conducere, spun carabinierii.

În schimb, Epure spune că a strâns întreaga documentație pentru obținerea permisului italian, după ce în ianuarie i-a fost suspendat cel românesc. Epure a fost arestat pentru infracțiunea de omor din culpă. Jeep-ul era din proprietatea unui întreprinzător din Crotone, acuzat și el de complicitate la omor din culpă.

Întreprinzătorul ar fi cedat jeep-ul unei societăți de vânzare a mașinilor și vehiculul ar fi ajuns apoi pe mâinile lui Andrei Valentin Epure.

Doliu cetățenesc

Funeraliile lui Matteo Battaglia, care ar fi împlinit 12 ani pe 18 septembrie, s-au ținut pe 27 august, la Sellia Marina. Primarul, Giuseppe Amelio, a dispus doliu cetățenesc pentru ziua funeraliilor.

Mii de persoane s-au strâns în jurul familiei lui Matteo Battaglia pentru ultimul omagiu.

În afară de primarul din Sellia Marina, Giuseppe Amelio, la funeralii au participat diferiți primari din zonă. A fost prezent și primarul din Catanzaro, Sergio Abramo.

În primele rânduri și cei mai înalți reprezentanți teritoriali ai carabinierilor, printre care comandantul Legiunii de Carabinieri Calabria, generalul Adelmo Lusi, și cei de la conducerea Gărzii de Finanțe și a Pompierilor.

„Am adormit”

În aceeași zi, Andrei Valentin Epure, dus în fața judecătorului pentru confirmarea arestării, a cerut scuze familiei copilului mort. Tânărul a spus judecătorului că nu a consumat droguri sau alcool și că accidentul a fost provocat din cauză că a adormit la volan.

Epure a adăugat că nu dormise toată noaptea pentru că și-a însoțit muncitorii la locurile de muncă. La reconstituirea faptelor, românul a spus că-și amintește numai de cazarma carabinierilor, situată la circa 500 de metri de locul accidentului, și de medicul de la 118 care încerca să-l trezească. Judecătorul a decis că Epure trebuie să rămână la închisoare, având în vedere riscul de fugă și antecedentele lui: deja fusese prins în trecut conducând o mașină în stare de ebrietate.

Drumul statal 106, unde a avut loc tragedia, este considerat unul blestemat, de ani etichetat ca „drum al morții” din cauza numeroaselor accidente. Pe porțiunea de drum pe care și-a pierdut viața Matteo sunt multe cruci care se întâlnesc la fiecare intersecție. Numai pe cei o sută de kilometri ai drumului 106 dintre provinciile Catanzaro și Crotone, de la începutul anului s-au înregistrat 20 de impacturi mortale.

Salvini: Muncă silnică pe viață!

Vice-secretarul federal al Lega Nord, Matteo Salvini, a scris pe Facebook: „Un român, care conducea un suv fără permis și asigurare, a ucis în Calabria un copil de 12 ani. Câțiva politicieni vor să fie abolită închisoarea pe viață și se luptă pentru golirea închisorilor. Eu, în schimb, l-aș pune pe acest scârbos la munci forțate până la sfârșitul zilelor sale„. „Nu este corect din punct de vedere politic să spun asta? Cui îi pasă.”, încheie adjunctul lombard al lui Roberto Maroni.

Mai puțin dur, dar la fel de critic a fost sociologul Antonio Marziale, președinte al Observatorului privind Drepturile Minorilor: „Accidentul nu poate fi pus pe seama unei simple nerespectări a unei dispoziții administrative, ci a unui indice crescut de devianță care invadează Italia cu complicitatea statului caracterizat de sancțiuni fragile”.

Fluturași cu svastică împotriva românului

La Botricello, localitate în provincia Catanzaro unde locuiește cetățeanul român de la volanul jeep-ului care l-a lovit pe Matteo Battaglia, au apărut fluturași cu caracter nazist în care este insultat cetățeanul român arestat pentru moartea copilului și întreaga comunitatea română în general. Pe fluturași, care au fost găsiți de carabinieri în zona maritimă a orașului, este o svastică, apoi câteva fraze de natură rasistă, pe lângă referirea directă la român și la prezența altor români în teritoriu.

La Botricello, la fel ca în restul districtului, se înregistrează un număr mare de cetățeni români.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român beat la volan, a ucis un militar. Circula cu 180 de kilometri la oră

„România, bestia neagră a Europei. Să-i expediem pe toți românii acasă! „