in

Român de 18 ani, mort în accident de motocicletă în Toscana. Sute de prieteni l-au comemorat la Pistoia înainte de plecarea sicriului în România

Dacă nu ar fi murit în accident, Ștefan Antonio Chelărescu ar fi împlinit 18 ani sâmbătă, 13 iunie. Adolescentul și-a pierdut viața în 6 iunie, după ce s-a izbit cu motocicleta de zidul unei case, la San Pellegrino al Cassero, în provincia Pistoia, Toscana.

Era rezident la Quarrata, în provincia Pistoia. Sute de prieteni s-au adunat sâmbătă, 13 iunie, de ziua prietenului lor drag, pe Ponte Buggianese, la Pistoia, pentru a-i aduce un omagiu, înainte ca sicriul cu trupul său neînsuflețit să plece spre țara natală, pentru înmormântare.

Părinții băiatului au dat drumul spre cer la baloane albe, iar prietenii motocicliști au ambalat motoarele, un mod clasic de a saluta între cei care au această pasiune.

Prietenii au întins bannere. “Tu sei un pensiero bellissimo che mai si perderà. Tanti auguri Anto”, scria pe unul din aceste bannere.

«A fost un prieten adevărat, cel mai bun dintre toți, mereu disponibil, mereu gata să intervină atunci când unul dintre noi avea nevoie de ceva. Încă nu putem crede, grupul nostru nu va mai fi niciodată la fel», spun prietenii tânărului român mort în accident.

Tânărul plecase într-o plimbare cu motocicleta sâmbătă 6 iunie după-amiază cu alți doi prieteni la Lacul Suviana. La întoarcere, pe strada Porrettana a pierdut controlul asupra motocicletei Yamaha Yz 125, intrând fatal într-un zid, într-un accident din păcate fatal. Încercări de a-l salva nu au reușit: băiatul a murit instantaneu, sub ochii celor doi prieteni.

“Antonio nu mergea tare, pentru că era un tip prudent. Cauza acestui accident nu poate fi viteza, trebuie să fi fost un moment de distragere, nu știu cum să-l explic”, șpovestește prietenul cel mai bun, Alessio Pugliese.

„Tot ce știu este că trebuia să ne întâlnim ieri, când se întoarcea la Pistoia: ne-am dat întâlnire în Piazza Mazzini. În schimb, nu ne vom mai vedea niciodată, nu vom avea nici măcar un mormânt la care să plângem, deoarece familia îl va duce în România”, a spus Alessio, citat de Il Giorno.

Transport ilegal de pachete din România în Italia: șoferi de camion amendați

Agrigento, român omorât cu lovituri de sapă și bâte, condamnată inclusiv o femeie la 25 de ani de închisoare