Menu
in

Român din Milano în lacrimi: și-a uitat banii la bancomat, dar o tânără italiancă i-a găsit și i-a predat poliției

La bancomate se pot întâmpla lucruri cu adevărat ciudate și, din păcate, chiar periculoase. În urmă cu doar câteva zile, un bărbat, prefăcându-se că ajută la bancomat o bătrână aflată în dificultate, i-a furat cardul și i-a sustras datele, golind contul de 11.000 de euro. În alte cazuri însă, din pricina grabei și neatenției, se poate întâmpla chiar să uitați să luați banii. Și exact asta i s-a întâmplat unui român de 67 de ani de la bancomat din via Ternengo, din cartierul Barriera din Milano din Torino, care a uitat să ia cei 600 de euro pe care tocmai i-a retras. Spre norocul lui, banii au fost găsiți de o fată cinstită, o tânără de 26 de ani originară din Benevento, care nu a ezitat să predea banii polițiștilor care l-au găsit pe românul de 67 de ani, care a reușit astfel să-și recupereze banii.

Padova, o româncă a găsit un portofel plin cu bani și un inel cu diamante, a predat ”comoara” carabinierilor

Faptele

După cum a povestit fata, care de doi ani predă educație fizică la institutul tehnic Bodoni-Paravia, era la coadă la bancomat și își aștepta rândul și avea telefonul în mână, așa că l-a văzut pe bătrân doar din spate. Când i-a venit rândul era cât pe ce să introducă cardul, dar a observat că operația este încă în curs și după câteva secunde aparatul a scos 600 de euro. Tânăra a început să-l caute pe bărbat, dar acesta dispăruse deja.

Trebuia să intre la școală după câteva minute și nu a avut timp să dea banii poliției, așa că și-a sunat partenerul (care este polițist), care la rândul său a anunțat postul de poliție. După muncă, a mers apoi la poliție pentru a returna banii, unde a primit complimente din partea ofițerilor. Colegii ei i-au făcut și ei complimente, dar ea crede că nu a făcut nimic special, așa cum a explicat: „M-am pus în pielea lui, ar fi putut fi bunicul meu”.

Roma, muncitor român, a găsit un portofel dar a refuzat recompensa: ”Nu vreau bani, cumpără ceva pentru copiii tăi”

Bătrânul în lacrimi

Anchetatorii din San Donato, după ce au obținut filmările de la camerele de supraveghere video, l-au găsit pe bărbat destul de repede. Bătrânul a explicat că și-a dat seama că nu are banii doar după ce a ajuns acasă, convins că i-a luat.

Când i-au fost înapoiați, bărbatul a fost mișcat și, în lacrimi, a cerut să-i dea fetei 50 de euro pentru a-i mulțumi. Cu siguranță a fost norocos, deoarece dacă acei bani ar fi ajuns în mâinile vreunei persoane fără scrupule, cu greu i-ar fi revăzut.

Canicattì: a găsit un portofel cu bani şi cărţi de credit şi l-a restituit

Bani dați pentru caritate

După cum a explicat fata pentru La Repubblica, ar mai face acel gest de 100 de ori și de fapt nu a vrut să accepte cei 50 de euro dăruiți de bărbatul în vârstă și din acest motiv a decis să îi doneze în scopuri caritabile.

O poveste frumoasă de spus cu un final fericit, dar lipsește o ultimă piesă a puzzle-ului: cei doi nu s-au întâlnit niciodată. Fata a recunoscut că și-ar dori să-l cunoască pe bătrân și să-i cunoască numele, deoarece nici măcar nu-i putea vedea fața, așa că ar putea să-l întâmpine dacă ar fi să-l întâlnească.

„Sunt profesoară – a explicat tânăra – și aș vrea ca acest gest să fie un exemplu și pentru elevii mei. Mi-ar plăcea să-l cunosc pe pensionar, ar fi frumos să asistăm împreună că mai putem avea încredere în ceilalți.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version