in

Român lucrător la ambulanță în Lombardia: «Mă tem pentru viața mea. Transport zilnic zeci de oameni infectaţi.»

Octavian este ambulanţier la un spital mare din zona Lombardia, focarul italian al epidemiei. Bărbatul, de loc din Galaţi, a povestit pentru Mediafax că lucreză de mai multe zile la foc continuu. Se teme pentru viaţa lui. Transportă aproape zilnic zeci de oameni infectaţi.

    „Cel mai mult teamă mi-a fost ieri, pentru că ieri am făcut 13 pacienţi, toţi poziviti. cred că mai mult ca ziua de ieri nu mi-a fost teamă în nicio zi.  Încercăm să ne îmbărbătăm unii pe alţii dar ieri a fost punctul critic”, spune Octavian.

Octavian povesteşte că spitalul la care lucrează nu mai face faţă numărului mare de cazuri noi, aşa că incinta a fost reorganizată.

„În camera caldă unde intram noi cu ambulanţele, unde se descărcau pacienţii care primeau prim ajutor, au fost nevoiţi să închidă, pentru că nu mai sunt locuri în spital. Se lucrează la ritmuri infernale şi nu ştiu cum o să se termine toată situaţia asta.”

Bărbatul spune şi unde crede el că au greşit autorităţile italiene în gestionarea crizei.

„Te prezentai la prim ajutor, şi se făcea tamponul, te găsea pozitiv, nu erai grav, te trimitea acasă în carantină. Până au luat decizia să fie transportaţi cu ambulanţa, au trimis pacienţii cu tramvaiul, cu autobuzul, cu taxiul, cu mijloace proprii.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Româncă arestată la Vicenza, își teroriza soțul italian: îl bătea, îl lovea cu sticla în cap și îl ținea în frig, în grădină

Senator PMP, atac la românii care se întorc acasă: «Nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România»