in

Românii mor de sărăcie în străinătate: Salerno, și-a pierdut viaţa la doar 35 de ani

Un om al străzii de 35 de ani, român, a murit pe 22 octombrie la spitalul San Giovanni di Dio e Ruggi d’Aragona din Salerno din cauza unei grave crize respiratorii. Tânărul deseori dormea pe o veche saltea sau pe o bancă la câţiva paşi de staţia Vernieri/Duomo.

Alarma a fost lansată de colegii săi de stradă care l-au văzut prăbuşindu-se epuizat de tuse. Nu este prima dată când are loc o asemenea dramă. Cu câteva zile înainte un alt om al străzii, de 65 de ani, a fost găsit printre tarabele pieţei etnice de pe via Vinciprova.

Asupra chestiunii a intervenit responsabila departamentului de Politici sociale de la Forza Italia, Sonia Senatore: «La Salerno lipseşte o alertă din partea politicilor sociale, altfel nu s-ar explica cazuri precum cel al omului străzi mort pe via Vinciprova sau ultimele sechestrări de pături de la oamenii fără adăpost, în privinţa cărora nu vreau să-i critic pe agenţii municipali care nu au făcut altceva decât să execute o ordonanţă locală. Ordonanţă care e urmare a semnalărilor din partea cetăţenilor, poate din partea celor care nu le tolerează prezenţa lângă locuinţă».

Pentru exponenta berlusconiană «este momentul ca şi Salerno să aibă un adăpost în colaborare cu Caritas. Consiliul pentru Politici Sociale de la Primăria din Salerno, care dispune de fondurile necesare, să mobilizeze asociaţiile de voluntariat şi să redeschidă structurile închise din centru istoric, sau altele dezafectate, pentru a putea înfrunta situaţia oamenilor străzii, fără a-i incrimina. Trebuie să structurăm serviciile şi nu să-i penalizăm pe cei care, printr-un gest de solidaritate, doresc să-i ajute pe cei care trăiesc pe stradă».

Giovanni Zevolino, coordonator al Nucleului de Protecţie Civilă din Salerno a răspuns acuzaţiilor.

«Urgenţa oamenilor străzii din Salerno capătă relevanţă în lunile de iarnă însă Protecţia Civilă a Primăriei s-a activat mereu pentru a furniza o asistenţă adecvată tuturor persoanelor în dificultate, cu atenţie specifică faţă de persoanele fără domiciliu stabil».

„Cu siguranţă lipsa unui domiciliu stabil este o problemă care afectează multe persoane însă puţine aleg să beneficieze în mod obişnuit de adăposturi. Protecţia Civilă a fost mereu atentă şi gata să intervină pentru a furniza ajutor persoanelor cele mai nevoiaşe şi în dificultate deosebită. În februarie la fel ca în anii precedenţi noi ne-am activat împreună cu alte asociaţii precum Abracio Onlus, tinerii de la Saveriani, Humanitas, Serviciile Sociale şi CRI, cărora le mulţumesc – continuă Zevolino. Angajamentul nostru este să stăm în strâns contact cu asociaţiile care operează în teritoriu. Există foarte mulţi săraci: îi întâlnim zilnic, facem prevenţie dându-le sfaturi şi intervenind la urgenţe, adevărata sarcină a voluntarilor”, a încheiat Zevolino.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Români, vă extermin», fosta finalistă Miss Muretto acuzată de incitare la ură rasială

Român de 20 de ani, beat la volan, a ucis o femeie lângă Roma