in

S-a lansat de la Mangalia comunitatea virtuală online ”Românii de pretutindeni”. Un român din Italia, primul care s-a conectat cu ministrul Cristian David

În cea de-a doua zi a Săptămânii mediului asociativ şi mass-mediei de expresie românească din afara graniţelor ţării, organizată la Mangalia de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) în cadrul evenimentului ”Diaspora Estival”, marţi a fost lansată platformă inovativă de comunicare în mediul online – Comunitatea ”Românii de pretutindeni”.

Evenimentul a avut loc în prezenţa ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, iniţiatorul şi susţinătorul acestui proiect realizat cu sprijinul platformei Google + Hangouts.

Din partea gigantului Google au fost prezente Gabriela Chiorean, director de comunicare a subsidiarei din România, Dana Constantinescu și Ella Staicu, care au răspuns întrebărilor invitaților despre chestiuni legate de platforma Google.

Ministrul Cristian David, la Mangalia: ”În cel mult un an vom organiza congresul mondial al românilor din străinătate”

Prima conectare cu românii din străinătate a fost din Siena, Castellon şi Nürnberg. Inaugurarea comunităţii virtuale a avut loc marţi după-amiază, chiar în cadrul workshopului ”Asociativitate” ai cărui moderatori au fost ministrul Cristian David, secretarul de stat Stejărel Olaru şi directorul general al DPRRP – Alina Hagima.

”Folosind tehnologia modernă avem posibilitatea să interacţionăm oriunde ne-am afla, oriunde se află un român şi vrea să obţină o opinie, să-şi spună cuvântul sau să ceară sprijin pentru punerea în valoare a unei idei generoase pentru comunitatea lui sau pentru comunităţile din diaspora.” a spus ministrul Cristian David.

Primul român din Italia care a folosit platforma Google + Hangouts, în legătură directă cu ministrul Cristian David și în prezența invitaților festivalului ”Diaspora Estival” a fost Leontin Cojocea, un român rezident la Siena.

Cu această ocazie Leontin Cojocea, în calitate de coordonator regional Toscana al Coordonamentului Național al Românilor din Italia a prezentat câteva probleme cu care se confruntă românii din Italia și a cerut ministrului David discutarea și rezolvarea lor.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Urmărit de carabineri, hoțul a căzut de la etajul șase

Alertă sanitară: Tone de ouă cu salmonella au ajuns în magazine