in

Să o ajutăm pe fetiţa Denisei!

Solidaritate la Lodi, pentru fetița româncă rămasă orfană de ambii părinți. Români şi italieni răspund cu afecţiune la iniţiativa lui Marco Polonioli, titularul de la „Casa del Gelato” unde lucra Denisa, şi, din puţinul lor, pun în cutia de donaţii bani care vor ajunge la Francesca.

Gelozie criminală la Lodi. Și-a ucis soția, apoi s-a sinucis

La numai 13 ani, şi-a pierdut mama, tatăl şi a rămas în grija bunicii Eugenia şi a rudelor. Pentru moment vor rămâne la Lodi, unde Denisa şi Nicolae făcuseră un împrumut pentru casa care a devenit scena tragediei.

Au nevoie de ajutorul tuturor pentru a înfrunta o viaţă pe care trebuie să o continue. Primul care a sărit în ajutorul fetiţei şi al mamei Denisei a fost chiar patronul localului unde lucra Denisa, Marco Polonioli, care nu a stat pe gânduri şi în cele două sedii la Lodi şi la SantAngelo a instalat o cutie pentru donaţii; toţi sunt întâmpinaţi de zâmbetul luminos al Denisei.

Acel zâmbet luminos care l-a făcut atât de gelos pe soţul său. Acel zâmbet pe care Denisa îl împărţea tuturor clienţilor care cumpărau îngheţată, colegilor de serviciu, şi care, probabil, i-au apropiat sfârşitul.

Era gelos Nicolae. Gelos pe toţi cei care o priveau pe Denisa. Ancheta nu va fi în măsură să stabilească ce gest sau cuvânt făcut sau rostit de femeie a declanşat tragicul deznodământ. Anchetatorii cred că a fost crimă premeditată, pentru că au găsit un bilet în care bărbatul scria că a iertat-o de prea multe ori pe femeia, care, potrivit convingerilor sale, l-ar fi trădat.

Medicii legişti vor realiza autopsia celor două corpuri, al victimei şi al călăului. Numai după autopsie se vor putea organiza funeraliile, care se vor oficia cel mai probabil în biserica ortodoxă română din Lodi.

„Să ne gândim numai la această fetiţă care a pierdut ambii părinţi”, spune părintele Nicolae Cazacu. Acelaşi lucru îl spune şi patronul barului unde lucra Denisa. „Era multă lume care o iubea, suntem alături de fiica Denisei şi de mama ei nu doar cu lacrimi şi cuvinte. Am considerat că trebuie să facem ceva, e normal şi e bine să plângem, dar e nevoie şi de ceva concret de ajutorul nostru, pentru că, peste timp, lacrimile se uită”, declară Marco Polonioli. Iniţiativa sa are succes, pentru moment. Comunitatea română şi italiană răspunde pozitiv.

„Pot spune că e un gest care demonstreaza nu doar un mare simț umanitar într-o societate tot mai închisă în sine, dar și un gest pozitiv în relațiile româno-italiene care au nevoie de astfel de inițiative pentru a construi un raport care în următorii ani va fi tot mai necesar. Dintr-un fapt tragic se naște puțină speranță pentru toți”, a declarat și Marco Baratto, vicepreședintele Asociației Dacia din Lodi.

La solicitarea multor prieteni şi cunoscuţi ai Denisei, care nu pot fi la Lodi, a fost deschis un cont bancar unde puteţi face donaţii pentru fiica Francesca şi bunica Eugenia.

Georgiana Baciu

Ajutor pentru Francesca
Iban IT 78 H 0623020303000046401215
titular cont Suilea Eugenia Nicoleta

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ICCJ judecă cererea de arestare preventivă a Elenei Udrea

Iohannis la Paris, la prima întâlnire cu diaspora: «Românii dau Europei valoare, vrem ca cetăţenii români să fie respectaţi»