in

Senatorul Viorel Badea la Padova: ”Dracula lupta contra musulmanilor”

În legătură cu inițiativa primarului Padovei, Massimo Bitonci, de a repatria cât mai mulți români, acesta a fost vizitat de senatorul Viorel Badea în luna decembrie. Într-un interviu acordat cotidianului „Il Mattino di Padova”, Bitonci dezvăluie conţinutul secret al discuţiilor: „El (senatorul Badea – n.r.) însuşi mi-a spus că romii nu sunt români. (…) Senatorul român mi-a povestit despre contele Dracula, care lupta împotriva turcilor şi musulmanilor”.

Într-un interviu acordat cotidianului „Il Mattino di Padova”, Bitonci este întrebat:

Consiliul dvs. a declarat război romilor şi propune repatrierea românilor. Ce v-a spus senatorul român pe care l-aţi întâlnit acum câteva zile?

Iată răspunsul primarului din Padova: «Pentru a evacua terenul de polemici, senatorul român a înţeles că aici nu există nicio bătălie etnică. El însuşi mi-a spus că romii nu sunt români. Sunt mulţi români de treabă şi eu cunosc o grămadă, oameni de bine. Există însă şi cei care fură. Şi oricum senatorul român mi-a povestit despre contele Dracula, care lupta împotriva turcilor şi musulmanilor.»

Imediat după vizita în Veneto, în perioada 14-16 decembrie, senatorul Viorel Badea, ales în diaspora, a transmis un comunicat în care spunea:

«Luni, 15 decembrie, domnul senator Badea a avut întrevederi cu domnul Massimo Bitonci, primarul orasului Padova, precum şi cu domnul Ruffato Clodovaldo, Presedintele Consiliului Regional Veneto.

În cadrul acestor întrevederi, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenţi în regiunea Veneto, precum şi modalităţi de rezolvare a acestora, ce aşteptări au autorităţile italiene de la concetăţenii români şi, în special, calea cea mai bună pentru coordonare şi cooperare în activităţi organizate în vederea integrării românilor în viaţa comunităţii. Totodată, s-a avut în vedere şi găsirea unei modalităţi de sporire a măsurilor de securitate în ceea ce priveşte integritatea fizică sau în muncă a românilor.

Cu acest prilej, senatorul român a subliniat faptul că cetăţenii români care comit infracţiuni nu sunt reprezentativi pentru comunitatea românească, şi a arătat că fenomenul delicvenţei are un caracter de sine stătător, neavând ca origine o anumită etnie. De asemenea, a evidenţiat rolul important pe care îl au românii în societatea de rezidenţă şi a exprimat susţinerea pentru proiectele ce vizează menţinerea unităţii şi identităţii culturale a acestora.» Nimic despre romi, nimic despre Dracula.

S.C.

Primarul din Padova, bucuros că a repatriat doi români: „Le-am plătit bilet numai dus”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul din Padova, bucuros că a repatriat doi români: „Le-am plătit bilet numai dus”

Rovigo, s-a răsturnat cu barca şi s-a înecat într-un lac artificial de pescuit