in

Primarul din Padova, bucuros că a repatriat doi români: „Le-am plătit bilet numai dus”

Massimo Bitonci, campionul repatrierilor de românilor, acesta este probabil titlul la care visează primarul leghist al Padovei. După ce a anunţat crearea unui fond pentru repatrierea străinilor (de fapt a românilor), Bitonci a anunţat triumfător primele două plecări, în 31 decembrie. „Aici nu este de lucru, nu se descurcă nici măcar concetăţenii noştri.”, a declarat Bitonci.

Primarul din Padova, Massimo Bitonci, anunţase la sfârşitul anului trecut crearea unui „Fond pentru repatrierea străinilor” dispuşi să părăsească imobilele publice sau private ocupate în mod abuziv. Acum acel proiect a devenit realitate, a anunţat primarul, arătând presei două bilete de autocar spre România, primele plătite din resursele Fondului.

Vestea a dat-o chiar Bitonci de pe profilul său de Facebook, într-o postare în care explică că primele două repatrieri se referă la un cuplu de soţi români ajunşi la Padova în noiembrie 2014, unde ocupă încăperi din fostul stabiliment Foro Boario. „Astăzi s-au îmbarcat într-un autocar cu direcţia România doi soţi români. Este vorba de doi tineri de circa treizeci de ani, proveniţi din Slatina, sudul României – explică Bitonci. Împreună cu un cuplu de amici, şi-au părăsit casa pentru a veni în Italia să desfăşoare munci ocazionale.

Odată ajunşi la Padova, după câteva zile au epuizat banii pe care îi aveau la dispoziţie şi ar fi ajuns, după cele povestite de ei, în mijlocul străzii, cu imposibilitatea, având în vedere criza economică, să găsească un loc de muncă. Ocupau, împreună cu alţi conaţionali, dintre care doi s-au reîntors deja pe cont propriu în patrie, încăperile fostului Foro Boario, fiind evacuaţi de poliţia locală acum câteva săptămâni”.

Povestea lor, consideră Bitonci, este un „exemplu”: „Mulţi români sunt convinşi că Italia este un tărâm de poveste şi că aici este posibil să găseşti de lucru şi să câştigi rapid. Persoane oneste, dar prost informate, care după câteva zile de la sosire, experimentează întâlnirea tulburătoare cu realitatea”.

Responsabilitatea este a Europei, atacă primarul. Instituţiile Uniunii Europene ar trebui să-şi asume responsabilitatea de a explica „că Italia nu este America şi că aici nu este de lucru nici pentru ai noştri”.

„Cei doi români care au plecat astăzi şi care trăiau la Padova în condiţii inumane, ocupând în mod abuziv proprietatea altcuiva, în România au o casă, un loc de muncă şi o viaţă normală. Nu este vorba de cerşetori – continuă – ci de persoane obişnuite să trăiască, dacă nu în bunăstare, în mod demn şi care aici au găsit numai sărăcie. Aceasta este prima repatriere efectuată cu resurse din cadrul Fondului pentru repatriere – încheie Bitonci – alimentat din contribuţii private şi în mod exclusiv voluntare, deschis de administraţie înainte de sărbători”.

S-a întâmplat la Padova: patru agenţi pe un cerşetor român invalid

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Libera circulaţie în epoca terorismului, în Europa se discută despre modificarea acordului Schengen

Senatorul Viorel Badea la Padova: ”Dracula lupta contra musulmanilor”