in

Student român din Italia, fondator al platformei pentru schimbat BITCOIN: „Vom fi un Coinbase al Europei”

Un student de origine română, din Italia, a fondat, în anul 2018, alături de colegi de-ai săi italieni, o platformă pe care se schimbă Bitcoin cu alte criptomonede sau bani convenționali, iar acum au obținut o finanțare de capital de risc de 3,5 milioane de euro.

Potrivit Tech.eu, startup-ul Young Platform a obținut noua rundă de investiții din partea fondului de capital de risc United Ventures, din Milano, cu participarea Ithaca Investments și a unor business angels italieni.

În cei 3 ani de existență, platforma de tranzacționare crypto a obținut investiții totale de circa 5 milioane de euro, conform datelor de pe Crunchbase, potrivit startupcafe.ro.

Young Platform a fost fondată în anul 2018, de către 6 studenți de la Universitatea din Torino. Printre aceștia se numără și Alexandru Ștefan Gheban, care ocupă poziția de director operațional (COO) al companiei, în prezent. Cofondatorii săi sunt: Andrea Ferrero, Samuele Raimondo, Andrea Carollo, Marco Ciarmoli și Daniele Rinaldi.

Afacere de succes după 15 ani de muncă în Italia, Marcel şi Marcela s-au apucat de crescut capre: ”Testăm pe propria piele avantajele şi dezavantajele vieţii la ţară”

Gheban este originar din Iași, dar este stabilit în Italia. A făcut liceul la Fossano, un oraș mic din nordul Italiei. Apoi a studiat informatica la Universitatea din Torino, pe care a absolvit-o în 2019.

Young Platform nu este doar un exchange crypto, ci oferă în plus tinerilor educație pentru gestionarea responsabilă a activelor digitale.

„Este o aplicație de educație financiară, care face lumea criptomonedelor accesibilă pieței de masă.

Noi scădem radical costurile de tranzacționare, stabilim o relație solidă cu clienții și dăm la o parte barierele de la intrarea pe piața criptomonedelor”, spunea Alexandru, în luna mai 2021, la o competiție de startup-uri.

„Young Platform va deveni, în următorii 2 ani, un Coinbase al Europei!” – mai crede tânărul antreprenor.

Între timp, piața criptomonedelor trece printr-o perioadă de turbulențe. În prezent prețul Bitcoin este de 34.000 de dolari.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.6]
salariu minim1

Fără IMPOZITARE pentru salariul minim pe economie! În ce domenii se va aplica măsura

Bani pentru proiectele diasporei, DRP a publicat lista cu cei care vor primi finanțare, din Italia sunt 13 proiecte