in

Succesul unui sindicalist român: Cătălin Radu, primul imigrant în conducerea Cgil Monza

Pe 20 ianuarie 2017 a fost ales, cu 26 de voturi pentru și o abținere, noul secretariat al Fillea (sindicatul lucrătorilor din industria construcțiilor și lemnului) din Monza e Brianza. Secretarului general Gianfranco Cosmo i se adaugă Cătălin Radu și Settima Buccarella.

Cătălin Radu este român, de 35 de ani, rezident la Vailate și muncitor în construcții până în 2007, ulterior funcționar al Fillea din Monza.

Este primul imigrant intrat să facă parte din organismul executiv al unui sector al CGIL: în Monza e Brianza niciodată nu s-a întâmplat ca un imigrant să facă parte dintr-un secretariat. Alegerea nu este întâmplătoare: în sindicatul construcțiilor din Monza e Brianza acum peste 30% dintre înscriși sunt străini și provin din țări necomunitare.

Împreună cu Radu a fost aleasă și Settima Buccarella, din Boviso Masciago, până de curând secretară de organizare a Fillea din Milano.

Echipa Fillea din Monza e Brianza (3.900 de înscriși în decembrie 2016) se completează și se pregătește să își consolideze activitatea de protecție a tuturor lucrătoarelor și lucrătorilor din filiera construcțiilor de pe teritoriul provincial.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cel mai mare protest de după Revoluţie: 100.000 de oameni au scandat împotriva grațierii

Impozitul auto în Italia, vești bune pentru cei care nu l-au plătit. Ce stabilește decretul fiscal