in

Concert extraordinar de Bobotează azi la Rai 1. Alin Stoica, triumf cu „O sole mio”

Tenorul Alin Stoica la Rai 1 – Înregistrarea concertului extraordinar de Bobotează – aflat la cea de-a 28-a ediție, desfășurat la Teatrul Mediteranean din Napoli, marti, 4 ianuarie – va fi difuzată pe canalul Rai 1, vineri, 6 ianuarie, de la ora 23.35 (ora Italiei), în regia Barbarei Napolitano.

Tema acestei ediții a fost inspirată din mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Păcii: „Nimeni nu se poate salva singur. Un nou început, după pandemia de Covid-19, pentru a trasa împreună căi de pace”.

Doi tineri români i-au înmânat Papei Francisc un tablou: „Venim din grădina Maicii Domnului”

Tenorul Alin Stoica la Rai 1

În cadrul concertului, România a fost reprezentată la cel mai înalt nivel prin tenorul Alin Stoica, laureat al premiului ”Luciano Pavarotti” de la Sarzana, care, în deschiderea spectacolului, a cucerit publicul din Napoli cu două capodopere lirice italiene: O ‘Sole Mio și Non ti Scordar di Me, ca un omagiu adus orașului gazdă. Participarea apreciatului tenor român a conferit evenimentului o dimensiune internațională, dirijorul orchestrei, organizatorii si publicul desemnându-l ca pe un ,,FENOMEN” încă de la repetițiile dinaintea spectacolului.

Concertul de Bobotează este conceput și promovat de asociația Oltre il Chiostro onlus, prezidată de Giuseppe Reale – autorul evenimentului muzical – și produs de Melos International al lui Dante Mariti împreună cu Asociația Musica dal Mondo care se ocupă de întreaga organizare a evenimentul; direcția artistică a aparținut lui Francesco Sorrentino.

Premiile Nativity in the World 2023,

Evenimentul a fost asociat cu decernarea Premiilor Nativity in the World 2023, în colaborare cu Centrul Permanent de Cercetări și Studii asupra Nașterii Domnului, prezidat de prof. Umberto Grillo și cu sprijinul Departamentului de Turism al Municipiului Napoli. Pentru acest an, trei „artizani ai păcii” au fost premiați în rezonanță cu tradiționalul Mesaj al Sfântului Părinte:

Premiile Nativity in the World 2023


Asociația Românilor din Italia și Eugen Terteleac care, în colaborare cu Salvamamme, a îndeplinit nu mai puțin de douăsprezece acțiuni umanitare „SOS Ucraina”, constând în ajutoare oferite populației puternic lovite de ororile războiului.
● Emanuele Demaria, primarul orașului Conzano din provincia Alessandria, pentru a fi relevat valoarea Villei Vidua, reședința celebrului călător Carlo Fabrizio Vidua și a tatălui său Pio Gerolamo, conte de Conzano și ministru al regelui Vittorio Emanuele I. Villa Vidua a devenit unul dintre cele mai cunoscute locuri din Monferrato pentru expozițiile de artă contemporană care au loc în fiecare lună și pentru evenimentele culturale importante.
● Luciana Esposito, autoarea cărții „În infernul Camorrei de Ponticelli – Napolitan”, care conține cinci povești adevărate, centrate pe faptele capilor mafiei care au marcat Ponticelli Camorra, alternând cu normalitatea „eroilor buni”: oameni cinstiți, nevoiți să sufere furia oarbă, absurdă a lumii interlope.
Pe scena Teatrului Mediterraneo, acompaniați de orchestra napolitană Santa Chiara, dirijată de Adriano Pennino, s-au auccedat mulți favoriți ai publicului: Sal Da Vinci, Valentina Stella, Serena Brancale, Marco Zurzolo, Alexia, Pierdavide Carone, Francesca Maresca.

Spectacolul a inclus și interpretarea apreciatului showman Pino Strabioli, regizor de teatru, actor și prezentator de televiziune, care a recitat poezia Crăciun de Salvatore Quasimodo, o reflecție-perspectivă asupra condiției umane.

Cântărețul și compozitorul roman Simone Cristicchi s-a numărat și el printre invitații concertului Bobotează 2023, în cadrul căruia a interpretat piesa „I’ll give you a rose”, cu care a câștigat premiul Festivalului de la San Remo în 2007.

„Sunt onorat pentru premiul primit”

„Sunt foarte mulțumit de a-l fi invitat pe Alin Stoica la acest mare eveniment. Este o voce extraordinară, un adevărat ambasador al artei interpretative românești, care va ajunge vineri seara la inimile italienilor prin intermediul televiziunii Rai 1. Personal, sunt onorat pentru premiul primit, mulțumesc pe această cale tuturor celor care au contribuit la realizarea celor doăsprezece misiuni umanitare în anul care a trecut. Dedic premiul familiei, colaboratorilor și prietenilor care au fost alături de mine în nopțile și zilele misiunilor umanitare. Vom continua și în 2013”, a declarat Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia.

„Mesajul tradițional al Papei Francisc pentru cea de-a 61-a Zi Mondială a Păcii – spune prof. Giuseppe Reale, președintele organizației non-profit Oltre il Chiostro – vizează atât experiența pandemică cât și dezastrul scenariului de război. În ambele cazuri, ele sunt un avertisment la care se cuvine să medităm în lumina binelui comun. Cea de-a 28-a ediție a Concertului Bobotezei merge tocmai în această direcție: să dezvolte și să comunice o cultură a responsabilității sociale pentru că fără efort civic nu se vor putea construi oportunități de a trasa împreună drumuri ale păcii”.

„An de an – declară directorul artistic Francesco Sorrentino – facem eforturi serioase pentru ca spectacolul-concert de Bobotează, prin temele abordate și implicarea unor mari artiști, să reprezinte cu brio orașul Napoli și regiuna Campania. Munca extraordinară și tenacitatea membrilor organizației noastre contribuie – grație și prezenței constante a excelenței muzicale și culturale – la impunerea zonei noastre ca un loc ospitalier, de o frumusețe absolută”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.8]
“boss” al românilor din Ladispoli

Voia să devină ”boss” al românilor din Ladispoli prin violențe și amenințări, arestat însă de poliția italiană

Italia copil născut handicap

Italia, copil născut cu handicap din cauza unei erori medicale, familia compensată cu peste două milioane de euro