in

Doi tineri români i-au înmânat Papei Francisc un tablou: „Venim din grădina Maicii Domnului”

Asociația Românilor din Italia (ARI) în colaborare cu prestigioasa
Galerie de artă KULTERRA a organizat sâmbătă, la Vatican, participarea unei delegații la audiența generală acordată de către Suveranul Pontif Sanctitatea Sa Papa Francisc la Palatul Apostolic.

„Venim din grădina Maicii Domnului”

Misiunea de onoare de a se prezenta în fața Sfântului Părinte a fost încredințată de către ARI și KULTERRA tinerilor Sofia și Luca Florică, care i-au transmis următoarele: „Prea Sfinte Părinte, vă
aducem, în primul rând, împreună cu rugăciunea noastră, un sincer la mulți ani din partea românilor de pretutindeni.

Venim din grădina Maicii Domnului, împuterniciți de Asociația Românilor din Italia, să ne rugăm Sanctității Voastre să întărească demersul diplomatic pentru încetarea imediată a
războiului din Ucraina. Totodată, permiteți-ne să vă înmânăm această capodoperă, un tablou care redă plastic greutatea și pacea planetei care vă apasă pe umeri.”

Papa Francisc a luat act și a mulțumit celor doi tineri români, asigurându-i pe parcursul întrevederii prin simplicitatea care îl caracterizează, inclinând capul ca semn de aprobare.

Un tânăr din România a fost sfințit preot de Papa Francisc. «Dorința mea de a deveni preot a apărut din copilărie»

Tablou cu un mesaj de universalitate

„Mă simt împlinit că prin misiunea de astăzi am reușit să fim alături de Sfântul Părinte cu ocazia Zilei sale de naștere. Împreună cu Galeria KULTERRA, am ales doi tineri pentru acest eveniment, mesageri de pace, spiritualitate și simțire românească. Prezența lor la această întâlnire are și o altă
simbolistică – anume, pe un fond de credință, o luare de poziție față de imposibilitatea (sperăm doar momentană) a mai marilor planetei de a găsi soluții de pace în Ucraina.

În paralel, lucrarea de pictură dăruită Suveranului Pontif, o adevărată capodoperă, a fost realizată tot de un tânăr artist
român: Obie PLATON. Consacrat și apreciat la nivel mondial, el a creat cu mult timp înainte această lucrare reprezentativă, cu un mesaj de universalitate, știind că tabloul va fi dăruit, la aniversarea zilei de naștere, Sfântului Părinte Papa Francisc.

Mulțumesc partenerilor noștri respectiv, Galeria de artă KULTERRA, pentru această acțiune și pentru tot sprijinul acordat celor 12 acțiuni umanitare pentru Ucraina.”, a declarat Președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

Ziua Națională a României la Roma, cu invitați speciali copii români din Ucraina. Giorgia Meloni va fi premiată

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 19 In medie: 4.5]
Lucrătorii casnici străini din Italia

Italia, îngrijitoare română judecată:”A înșelat bătrânul pe care îl îngrijea cu 2 milioane de euro”

pictorita 1

Talentul extraordinar al unei românce din Italia: a pictat capela bizantină din Ostiglia, care datează din anii 1400