in

Teona, nota 10 la Bacalaureat, mama plecată în Italia de 14 ani: ”A plecat pentru a-mi oferi mie un trai mai bun”

Teona Alexandra Ţehaniuc, din Pașcani, singura elevă cu media 10 la examenul de Bacalaureat din afara capitalei județului, Iași, a devenit şefă de promoţie la Colegiul Tehnic „Unirea“ din Paşcani. Acum vrea să devină medic stomatolog.

Teona a povestit pentru Adevărul despre rezultatul remarcabil de la examen: ”Am stat cu bunica, mama a venit acasă, dar era mai mult plecată în Italia. Distanţa faţă de mama nu am simţit-o aşa de puternic, pentru că, acum, cu toată tehnologia asta putem să ne vedem şi să vorbim în fiecare zi. Mama nu se aştepta la rezultatul meu, a rămas foarte surprinsă, fiindcă ştia că nu am învăţat foarte mult pentru Bac şi m-am axat foarte mult pe admitere. Nu m-a crezut. A trebuit să verifice listele de vreo trei ori“, a povestit Teona.

Pe viitor nu se vede locuind în afara ţării: ”M-aş vedea studiind în afară. Nu e exclus să plec pentru nişte stagii în străinătate, dar mă văd locuind în România şi făcându-mi o familie aici. Cred că nicăieri nu te simţi mai bine decât în ţara ta. Chiar dacă aici salariile sunt mai proaste şi condiţiile sunt mai rele, parcă eşti mai legat de cei cu care împarţi aceeaşi limbă.”, a mai spus Teona.

Anul trecut, pe blogul ei a postat un mesaj emoționant, de 14 mai:

”Astăzi, în Italia și alte circa 70 de state ale lumii este sărbătorită Ziua Mamei. Știu asta deoarece, în urmă cu 13 ani, mama mea și-a luat inima în dinți și a pornit singură spre necunoscut, singurul ei scop fiind acela de a-mi oferi mie un trai mai bun. Ei i se datorează tot ceea ce sunt astăzi și nu pot decât să-i fiu recunoscătoare pentru toate sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine.

Deși uneori uităm să o spunem cu voce tare, de fiecare dată când ne gândim la cea care ne-a adus pe lume ne vin în minte aceleași cuvinte: „TE IUBESC, MAMA!”. Recunosc că mi-aș fi dorit să ii spun asta mai des, pentru că de fiecare dată o văd cum îi apare acel zâmbet timid pe buze, iar ochii parcă încep să i se înlăcrimeze.

Sunt sigură că aceste rânduri o vor emoționa, pentru că mama este cea mai sensibilă persoană pe care mi-a fost dat să o întâlnesc până în prezent. Mi-aș dori însă să se bucure, așa cum o fac eu pentru că am ocazia să ii mulțumesc, de ziua ei, pentru tot. Astăzi, mamă, este despre tine! Astăzi și pentru totdeauna, îmi doresc să fii fericită!”.


„Lipsa mamei, plecată la muncă în Italia, mi-a marcat toată copilăria”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bani pentru diaspora: proiecte pentru renovarea și recondiționarea de clădiri, biserici sau centre culturale

Elevi de ZECE, vor să emigreze: «M-am hotărât să plec din România din cauza guvernanţilor»